Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar până la finalul lui 2011 acutizează criza

Vineri, 22 Ianuarie 2010 (19:18:52)

Blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar până la finalul anului 2011 va acutiza criza în anumite sectoare, serviciile de utilitate publică urmând să funcţioneze şi mai deficitar, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Liderul sindical a afirmat că este contradictorie decizia privind prelungirea blocării posturilor, atâta timp cât se fac angajări pe locurile vacante.

Hossu a spus că personalul adiacent din Justiţie se află printre cei care vor avea de suferit prin această masură.

"Prin ceea ce s-a întâmplat acum câteva zile este contradictorie această măsură, pentru că s-au ocupat 50-100 de locuri. Dar sunt însă domenii unde criza va fi şi mai acută prin blocarea angajărilor, vor fi disfuncţionalităţi suplimentare", a precizat Hossu.

Liderul sindical a explicat decizia Guvernului de a transforma într-un proiect de ordonanţă de urgenţă proiectul de hotărâre de Guvern prin care sunt stabilite modalitatea de plată a salariilor în 2010 şi acordarea unor indemnizaţii care să compenseze sporurile.

"Guvernanţii au înţeles că prin hotărâre de Guvern încalcă legea anulând contractele colective de muncă şi astfel au reformulat, în proiectul de ordonanţă, că este vorba de contractele de muncă viitoare, care se vor limita de prevederile legii 330/2009, care stabileşte salarizarea bugetarilor", a arătat Hossu.

Guvernul intenţionează să blocheze ocuparea posturilor vacante din instituţiile publice atât pentru 2010, dar şi pentru 2001, până la finele anului viitor urmând să fie interzise şi achiziţionarea, preluarea în leasing sau închirierea de autoturisme, mobilier şi aparatură birotică în administraţie.

Menţinerea interdicţiilor este inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă privind mai multe măsuri în domeniul bugetar.

Proiectul de ordonanţă, obţinut de MEDIAFAX, stabileşte că prevederile articolelor 21, 22, 24 şi 26 din OU 34/2009 privind rectificarea bugetară pe 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale rămân în vigoare până la data de 31 decembrie 2011.

Prin OU 34/2009, Guvernul a decis, la articolul 22, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie. Restricţia se aplică, conform articolului 21, autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate integral de la buget, din venituri proprii şi subventii bugetare sau integral din venituri proprii.

Prin excepţie, ordonatorii principali de credite, în cazuri temeinic justificate, pot aproba ocuparea a cel mult 15% din totalul posturilor devenite vacante, dar numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

Prin OU 34/2009, Guvernul a mai decis, la articolul 24, să interzică tuturor instituţiilor publice să mai achiziţioneze, preia în leasing sau închirieze autoturisme, mobilier şi aparatură birotică, pentru a limita cheltuielile.

Sunt exceptate numai autorităţile şi instituţiile publice nou-înfiinţate, dar numai în primul an de funcţionare şi dacă nu rezultă din restructurarea şi/sau reorganizarea altor instituţii publice deja existente, achiziţiile pentru realizarea proiectelor finanţate din împrumuturi, fonduri externe nerambursabile şi de cofinanţare, sume obţinute din donaţii şi sponsorizări, precum şi obiectivele de investiţii cu termen de punere în funcţiune dupa data intrării în vigoare a ordonanţei, cu condiţia ca în devizul general al lucrării să fi fost prevăzute ca prima dotare.

O altă măsură introdusă prin OU 34/2009, la articolul 26, şi pe care Guvernul intenţionează să o menţină până la sfârşitul anului viitor obligă la utilizarea taxei pe valoarea adăugată dedusă la realizarea obiectivelor proprii de investiţii finanţate din buget numai pentru plăţi aferente aceluiaşi obiectiv de investiţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar până la finalul lui 2011 acutizează criza.
 Vizualizări articol: 1901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar până la finalul lui 2011 acutizează criza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei