Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNSA şi asociaţiile din administraţie îi scriu lui Boc că resping proiectul privind concedierile

Joi, 21 Ianuarie 2010 (16:18:33)

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) şi asociaţiile consiliilor judeţene, municipiilor, oraşelor, comunelor şi secretarilor au transmis, joi, o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, în care arată că resping proiectul de lege care prevede disponibilizări în administraţie.

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii asociaţiilor, că Biroul Executiv al Federaţiei va stabili, vineri, calendarul acţiunilor de protest, care vor culmina cu greva generală din administraţia publică locală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am invitat la Cluj reprezentanţii structurilor asociative ale aleşilor locali, ai asociaţiilor consiliilor judeţene, municipiilor, oraşelor, comunelor şi secretarilor cu care am discutat problemele cu care se confruntă administraţiile locale, legate de disponibilizările din administraţie şi restricţiile privind încadrările din sistem. Am redactat o scrisoare deschisă adresată premierului Emil Boc prin care arătăm că respingem, în totalitate, proiectul de lege privind normativele de personal din administraţie, care încalcă principiile autonomiei locale şi descentralizării", a spus Suciu.

De asemenea, semnatarii scrisorii deschise resping şi proiectul Hotărârii de Guvern privind unele măsuri de aplicare a Legii nr. 330/ 2009, în special dispoziţiile care duc la diminuarea veniturilor salariaţiilor.

FNSA şi structurile asociative din administraţie solicită premierului Emil Boc şi anularea ordinului comun nr. 32/ 42 al Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii pentru controlul şi monitorizarea aplicării prevederilor Legii nr. 330/ 2009, care subordonează autorităţile locale unor structuri ale administraţiei centrale.

Preşedintele FNSA a precizat că Federaţia şi structurile asociative din administraţie au făcut "front comun" pentru rezolvarea problemelor.

Potrivit acestuia, Biroul Executiv al FNSA va stabili, vineri, calendarul acţiunilor protest, acestea urmând să înceapă în cursul săptămânii viitoare.

Reprezentanţii structurilor asociative din administraţie au afirmat că susţin şi se solidarizează cu toate acţiunile de protest organizate de FNSA.

FNSA are peste 50.000 de membri la nivel naţional, angajaţi din primării, consilii locale şi consilii judeţene din România.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNSA şi asociaţiile din administraţie îi scriu lui Boc că resping proiectul privind concedierile.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
FNSA şi asociaţiile din administraţie îi scriu lui Boc că resping proiectul privind concedierile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei