Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, nemulţumit de prevederile din buget, în special de cele legate de absorbţia fondurilor UE

Joi, 21 Ianuarie 2010 (20:42:59)

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe vicepreşedintele BEI, Mathias Kollatz-Ahnen, căruia i-a spus că nu este sătisfăcut de bugetul de stat pe 2010 al României, mai ales în ceea ce priveşte capacitatea de absorbţie a fondurilor europene a ţării noastre.

"După cum văd, deja aţi avut o reacţie extrem de pozitivă faţă de ceea ce am discutat în cadrul ultimei vizite pe care aţi făcut-o la Bucureşti în ceea ce priveşte asistenţa tehnică", a spus preşedintele Traian Băsescu în debutul întâlnirii.

Reprezentantul BEI a spus că banca oferă asistenţă tehnică şi că, în opinia lui, sectorul de trasnport ar fi cel în care o accelerare ar fi de ajutor.

"BEI oferă suport pentru România pentru a implementa proiecte atât pentru accesarea fondurilor structurale, cât şi a altora, şi credem că mai ales sectorul transporturilor este cel în care o accelerare ar fi binevenită", a afirmat vicepreşedintele BEI.

Băsescu a recunoscut că România are "o problemă uriaşă" şi că nu este mulţumit de capacitatea ţării noastre de a absorbi fonduri europene.

"Aici avem o problemă uriaşă. Probabil aţi văzut deja bugetul pe anul acesta. Este încă pe biroul meu, la promulgare, dar încă mă uit la cifre. Nu sunt foarte satisfăcut uitându-mă la cifre, sincer vorbind, exact în ce priveşte capacitatea noastră de a absorbi fondurile europene, mai ales în sectorul transporturilor, unde avem o lipsă de fonduri pentru a cumpăra pământ pentru a de îndeplini contribuţia naţională. Aici trebuie să găsim o soluţie, chiar cu FMI", a replicat şeful statului.

La rândul său, Kollantz-Ahnen a afirmat că BEI va căuta soluţii în acest sens.

"Vom încerca să contribuim în măsură posibilităţilor la acest lucru. Dincolo de asistenţa tehnică, pe care aţi menţionat-o deja, domnule preşedinte, ceea ce putem face este să alocăm resursele într-o manieră cât mai eficientă, pentru a susţine capacitatea de absorbţie a României. Acest lucru poate fi făcut în mai multe feluri, unele proiecte cu fonduri structurale sunt co-finanţate de buget, altele sunt bazate pe investiţii private, altele sunt realizate de către autorităţile locale. Suntem pregătiţi pentru discuţii bi sau trilaterale cu reprezentanţi ai Guvernului, ai diferiterlor ministere", a mai spus Kallotz-Ahnen.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, nemulţumit de prevederile din buget, în special de cele legate de absorbţia fondurilor UE.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, nemulţumit de prevederile din buget, în special de cele legate de absorbţia fondurilor UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei