Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA a făcut anul trecut peste 190.000 de controale şi a dat amenzi de 27 milioane de lei

Joi, 21 Ianuarie 2010 (16:19:54)

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au făcut, anul trecut, peste 190.000 de controale, valoarea amenzilor aplicate depăşind 27 de milioane de lei, a spus, joi, la prezentarea raportului de activitate, preşedintele instituţiei, Marian Zlotea.

Acţiunile de verificare au avut diverse tematici de control şi au vizat supermarketuri şi hipermarketuri, tabere şcolare, benzinării, unităţi de catering, pieţe agroalimentare, dar şi restaurante şi alte unităţi de alimentaţie publică.

În perioada ianuarie - 31 decembrie 2009 au fost realizate 193.108 de acţiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 8.650 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 27.034.241 de lei.

"De asemenea, au fost date 7.660 de avertismente şi au fost emise 330 de Ordonanţe de Suspendare şi 379 de Ordonanţe de Interzicere a Activităţii. Au fost confiscate, pentru pericolul potenţial pentru sănătatea publică, 37.797 de kilograme de produse alimentare de origine animală şi non-animală", a precizat Zlotea.

Preşedintele ANSVSA a mai spus, în cadrul prezentării raportului de activitate, că anul trecut a fost înfiinţat şi dispeceratul Call Center, linia telefonică 0800.826.787, la care au fost primite 218 de reclamaţii şi sesizări.

"La acest număr de telefon sunt preluate, de către personalul ANSVSA, petiţiile cetăţenilor privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. Inspectorii au obligaţia de a verifica sesizările şi de a le soluţiona, în termen de maxim 48 de ore de la primirea petiţiei, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică", a mai spus Marian Zlotea.

El a mai amintit şi de înfiinţarea, pe litoral, a Comandamentului estival, în timpul căruia au fost aplicate amenzi în valoare de 5.364.400 de lei, şi a Comandamentului de iarnă, în staţiuni montane, amenzile date fiind în sumă de 406.200 de lei.

În domeniul sănătăţii animalelor au fost efectuate 15.013 controale în exploataţii comerciale şi non-profesionale, iar pentru deficienţele constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 1.189.380 lei şi au fost emise 40 de ordonanţe de suspendare a activităţii.

Zlotea a mai spus că o iniţiativă importantă a ANSVSA pentru degrevarea unor cheltuieli şi simplificarea procedurilor în favoarea crescătorilor de animale şi a operatorilor economici a fost cea de eliminare a 31 de tarife percepute pentru autorizarea târgurilor de animale, înregistrarea activităţii de vânzare directă a produselor primare (în cazul micilor producători, pentru vânzarea de lapte, ouă), autorizarea unităţilor de reproducţie şi selecţie a animalelor.

În ce priveşte absorbţia fondurilor europene, în anul 2009 au fost livrate bunurile şi instalate echipamentele pentru 26 dintre cele 27 de contracte semnate în cadrul Programului Phare 2006, un contract fiind reziliat.

De asemenea, prin programul "Facilitatea de Tranziţie" au fost semnate patru proiecte, care se află în curs de implementare, iar cele 17 proiecte finanţate din fonduri SAPARD pentru dezvoltarea şi modernizarea laboratoarelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene au fost finalizate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA a făcut anul trecut peste 190.000 de controale şi a dat amenzi de 27 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA a făcut anul trecut peste 190.000 de controale şi a dat amenzi de 27 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei