Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La City Gallery

„Expo Art”, sau cum se deschid aripile unor noi generaţii de creatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La “City Gallery”, în incinta Shopping City Suceava, s-a deschis zilele trecute, cu genericul neutru „Expo Art”, o expoziţie care reuneşte 150 de lucrări de pictură şi grafică.
Manifestarea, cu care debutează programul expoziţional al “City Gallery” în anul 2010, aduce în faţa publicului doi profesori de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, Puşa Pîslaru şi Iulian Asimionesei, împreună cu elevii lor, două grupe cu profil artă plastică din clasele a X-a şi a XI-a, cărora li se alătură învăţăceii pe care Puşa Pîslaru îi ocroteşte ca o cloşcă şi-i promovează cu eticheta “Micii Picasso”.

 

„O lecţie deschisă”

Dacă anul 2009 s-a încheiat la “City Gallery” cu expoziţia primului “Târg de artă contemporană”, organizat de filiala locală a Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România, iată că noul an debutează cu această generoasă desfăşurare vizuală, în care doi dascăli de frumos fac o demonstraţie, ca într-o lecţie de zbor, despre cum se deschid aripile unor noi generaţii de creatori.
De fapt, ca o lecţie s-a desfăşurat şi vernisajul, „o lecţie deschisă”, aşa cum a remarcat Puşa Pîslaru, lecţie la care s-a „strigat catalogul”, iar învăţăceii, cu chipurile luminate de bucurie, s-au aliniat în faţa publicului în aplauzele profesorilor, părinţilor şi colegilor.

 

Un fluviu multicolor în care sclipesc creaţiile copiilor

Expoziţia, în care cei doi dascăli, artişti consacraţi, susţin cu lucrările lor revărsarea de creativitate a elevilor, este ca un fluviu multicolor în care sclipesc creaţiile copiilor.
Apreciată de prof. Sabina Elena Roman, directorul Colegiului de Artă, ca o “manifestare deosebită”, expoziţia, în care bogăţia cromatică vibrează în acord cu inocenţa şi optimismul vârstei creatorilor, este totodată o demonstraţie convingătoare a rolului formator pe care-l are o şcoală vocaţională.
Şcoală care, din anul următor, va dispune, în premieră naţională, şi de o secţie pentru conservarea şi restaurarea bunurilor culturale.

 

 

“Arta în Suceava se află pe mâini bune”

Şi parcă pentru a lărgi aria demonstrativă a capacităţilor acestei şcoli, demonstraţiei vizuale de pe simeze i s-a alăturat şi muzica prin prezenţa şi evoluţia puternic aplaudată a grupului folk “Simbol”, cordonat de prof. Valentin Ianoş.
O expoziţie la care prof. Lucia Puşcaşu, preşedintele breslei profesioniste a artiştilor plastici suceveni, felicitându-i şi încurajându-i pe expozanţi, le-a adresat celor prezenţi invitaţia de a vizita recent vernisatul Salon Anual 2009 (care s-a deschis la Galeria de Artă „Ion Irimescu”), iar subprefectul Angela Zarojanu (care a mărturisit că a venit răspunzând “invitaţiei mămicii unei fetiţe talentate”) a subliniat faptul că “arta în Suceava se află pe mâini bune”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Expo Art”, sau cum se deschid aripile unor noi generaţii de creatori.
 Vizualizări articol: 1529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Expo Art”, sau cum se deschid aripile unor noi generaţii de creatori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei