Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Întoarcere

Fetiţele ucise şi mama lor, alături, în drumul spre veşnicie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trupurile celor trei suflete pierdute în cumplita dramă care s-a petrecut luni în familia Cetin au fost ridicate ieri de la morgă, fiind duse, împreună, la capela unde vor rămâne până astăzi, când vor fi îngropate.
În ciuda oribilei crime comise de mamă, apropiaţii au decis ca cele trei să rămână împreună şi după moarte, fiind convinşi că aceasta îşi iubea fetiţele şi nu a realizat ce face când a comis actul criminal.

 

Ieri, la puţin timp după ora 12.00, câţiva prieteni apropiaţi ai lui Özer Cetin, bărbatul rămas fără soţie şi fiicele pe care le iubea ca pe ochii din cap, au venit la morga Spitalului Judeţean Suceava, pentru a ridica cele trei trupuri.
Mama şi fiicele au fost depuse una lângă alta în capela Bisericii „Sf. Vineri” din cartierul George Enescu al municipiului Suceava, la fel urmând a fi şi înmormântate.
Cele două micuţe, Ege, în vârstă de 9 ani şi Ebru, de 4 ani, îmbrăcate în mirese, după tradiţia ortodoxă, au fost depuse în locul pe care sunt aşezate de obicei sicriele celor defuncţi, având deasupra crucea cu Mântuitorul Iisus Hristos. Lângă ele, la mică distanţă, se află Gabriela Cetin, cea care le-a dat viaţă şi apoi le-a curmat-o în mod inexplicabil.

 

Mărturia celui care a intrat primul în apartament

După cum am relatat în ediţiile precedente ale ziarului nostru, luni, în jurul orei 17.00, când Gabriela Cetin s-a aruncat de la fereastra apartamentului în care locuia, un prieten al familiei a forţat intrarea în locuinţă, printr-o trapă de la mansarda în care s-a produs tragedia. Ieri am reuşit să-l găsim pe acesta şi să stăm de vorbă cu el.
„Când am ajuns în casă, nici nu ştiu ce putere am avut, eu mă gândeam numai la copii, pe mama lor o văzusem jos (n.r. - ea s-a aruncat pe geam în momentul în care el şi soţul băteau la uşă). Am crezut că poate salvez ceva, dar erau moarte, nu pot spune ce era acolo”, ne-a declarat Kayaci Beytullah, cunoscut drept cel mai apropiat prieten al lui Özer.

 

Mama ar fi avut o puternică depresie în urmă cu câţiva ani

El a povestit cum cei doi soţi formau o familie fericită şi nu se certau niciodată.
„Ca prieten care am intrat cel mai mult în casa lor, nu am observat să fie probleme între ei. Nu aveau probleme nici cu religia, e o prostie să se dea vina pe asta, bunica le ducea pe fete de câte ori voiau la bisericile de aici”, ne-a mai spus tânărul, susţinându-şi ideea şi prin faptul că tatăl a acceptat acum ca fetele sale, deşi musulmane, să fie depuse într-o capelă ortodoxă şi să fie înmormântate într-un cimitir din acelaşi cult.
Referitor la problemele psihice ale femeii, Kayaci Beytullah a povestit că a auzit că aceasta ar fi avut o puternică depresie în urmă cu 10-12 ani, înainte de căsătorie, însă ulterior nici măcar soţul nu a sesizat vreun comportament nefiresc la aceasta.

 

„Dacă nu-i dăm calmante, cred că se duce şi el”

Abia ieri după-amiază, la câteva ore de la momentul depunerii în capelă, Özer a venit la căpătâiul celor care, până luni, erau familia sa. A plâns şi şi-a sărutat fiicele, dar s-a oprit şi la cea care i-a fost soţie, plângând ca un copil la căpătâiul acesteia.
Despre starea acestuia ne-a vorbit tot cel mai bun prieten al său.
„E distrus, omul stă acum cu calmante, nu realizează ce s-a întâmplat şi refuză să creadă că soţia a putut face aşa ceva. Dacă nu-i dăm calmante, cred că se duce şi el, pierde memorie, nu ştim ce se întâmplă cu el. Noi vrem să-l obişnuim încet, încet, dar momentan nu se poate”, a mărturisit Kayaci Beytullah, povestind cum toţi apropiaţii îl supraveghează şi nu îl lasă nici un moment singur.
La capela unde sunt depuse cele trei trupuri au ajuns ieri şi părinţii mamei care şi-a omorât copiii, femeia venind de urgenţă din Italia. În ceea ce-i priveşte pe părinţii bărbatului, se pare că doar tatăl va ajunge la înmormântare, mamei acestuia, grav bolnavă de inimă, fiindu-i ascuns cruntul adevărul.

 

Femeia era băută în momentul în care s-a aruncat pe geam

În privinţa suspiciunilor că femeia a consumat alcool înainte de a comite fapta, apărute după ce în casă au fost găsite sticle de alcool începute, acestea au fost confirmate în urma sosirii rezultatelor probelor de sânge.
„S-a efectuat astăzi, la laborator, testarea alcoolemiei, a sângelui care a fost prelevat în momentul sosirii victimei la spital şi s-a stabilit o concentraţie de 0,90 grame la mie. Este o stare incipientă, minoră, de intoxicaţie acută etilică, dar suficientă pentru a trece la act (n.r.- actul criminal) prin dezinhibare etanolică”, şi-a exprimat punctul de vedere medicul legist Romeo Uşurelu, de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava, cel care a examinat toate cele trei cadavre.

 

Vor avea parte doar de o scurtă rugăciune la mormânt

Mama şi cele două fiice vor fi îngropate astăzi, la ora 12:00, în cimitirul Bisericii „Sf. Vineri”. Trupurile neînsufleţite vor fi însoţite, de la capela parohiei şi până la locurile de veci, de un preot ortodox, la dorinţa bunicilor materni, care aveau cumpărate locuri de veci în acest cimitir. Cele două surioare vor fi îngropate în aceeaşi groapă, alăturată celei în care îşi va dormi somnul de veci cea care le-a fost mamă.
Preotul Minu Mititelu, parohul Bisericii „Sf. Vineri”, ne-a spus că cele trei nu vor avea parte de o înmormântare ortodoxă.
„Fetiţele nu au fost botezate în religia ortodoxă, iar mama este considerată sinucigaşă, prin urmare, conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, aceste persoane nu au parte de slujba de înmormântare şi nici de cele de pomenire. Chiar dacă tânăra mamă nu ştia ce face în acel moment, păcatul rămâne păcat”, ne-a explicat preotul.
Nici mama, dar nici fetiţele nu vor avea parte de cruce la căpătâiul mormântului.
„Înainte de a fi înmormântate, preotul care va însoţi cortegiul va citi o ectenie, adică o scurtă rugăciune, mai mult pentru a alina durerea familiei”, a mai explicat preotul Mititelu.

 

Scenariul cutremurătoarei crime

Crima care a cutremurat o ţară întreagă s-a petrecut luni, în apartamentul de pe strada Luceafărului din municipiul Suceava unde locuia familia Cetin.
Din jurul orei 11.00, mama şi fiicele nu au mai fost găsite la telefon, măcelul petrecându-se, rezultă din datele de anchetă, în jurul orei 15.00.
După ce şi-a omorât fetele cu o cruzime imposibil de înţeles (fata cea mare are în jur de 60 de lovituri de cuţit pe corp, iar cea mică ceva mai puţin de jumătate, multe produse pe mâini şi palme în timp ce victimele încercau să se apere), femeia a mai rămas în locuinţă în jur de două ore, până când a auzit bătăile în uşă ale soţului. Atunci, Gabriela Cetin a încercat să-şi taie gâtul, după care a deschis fereastra şi s-a aruncat pe geam, murind câteva ore mai târziu la spital.
În locuinţă au fost găsite trei cuţite pline de sânge, plus un al patrulea cu care femeia s-a aruncat pe geam.

 

Gabriela Cetin în biletul de adio: „Nici un cuţit nu taie bine”

Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit, ieri, noi fragmente din ultimele rânduri scrise de Gabriela Cetin.
„Nici un cuţit nu taie bine. Hai că mă duc, nu mai vine nimeni”, este, poate, cea mai şocantă propoziţie din biletul găsit pe masa de la calculator din camera fetiţelor, bilet acoperit cu unul dintre cuţitele crimei, plin de sânge.
„Să joace jocurile ei preferate....”, „Tu ştii ce le place copiilor? Jocul de-a baba-oarba îl iubesc”, „.... dacă nu m-aţi iubit de ce nu i-aţi spus lui Özer? El m-a iubit...”, „voi, turcilor, voi vă iubiţi copiii şi soţiile? De ce nu le arătaţi asta”, De ce nu vă închinaţi?”, „Focul nu mai arde”, „Cât timp vă petreceţi cu copiii voştri?”
„Vă bateţi pentru avere? De ce?” sunt fragmente din rândurile lăsate de femeie, majoritatea părând a se adresa socrilor ei.
Anchetatori spun că din rândurile lăsate pe o pagină şi jumătate este imposibil de descifrat un mesaj coerent, ele având doar darul de a arăta starea extrem de confuză în care se afla femeia.
„Eu îmi iubesc soţul, e un om bun”, „Fetiţele mele sunt nişte îngeri”, „Focul s-a stins”, „Voi de ce nu mai credeţi în Dumnezeu” ?, „Trebuie să ne rugăm mai mult la Dumnezeu”, sunt alte câteva fragmente scrise în bilet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţele ucise şi mama lor, alături, în drumul spre veşnicie .
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 17 voturi
Fetiţele ucise şi mama lor, alături, în drumul spre veşnicie4.2517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poze trimis de
(21 ian 2010, 11:22:00
Este de apreciat ca nu ati publicat fata copiilor decedati in ziar. Cei de la Obiectiv is dusi cu pluta. Au mers la biserica, au facut poze cu fata copiilor morti si le-au pus pe prima pagina. Ma mir ca nu le-au tras un pic si hainutele sa ne arate taieturile de cutit de la gat...
2.   Poze trimis de
(21 ian 2010, 11:22:35
Este de apreciat ca nu ati publicat fata copiilor decedati in ziar. Cei de la Obiectiv is dusi cu pluta. Au mers la biserica, au facut poze cu fata copiilor morti si le-au pus pe prima pagina. Ma mir ca nu le-au tras un pic si hainutele sa ne arate taieturile de cutit de la gat...
3.   Jale...jale mare... trimis de
(21 ian 2010, 12:00:29
Trebuie sa aiba multa putere acel om ca sa treaca peste aceste momente.Si totusi ceea ce simte acest barbat in sufletul lui este inexplicabil...o durere sfasaietoare care ar zdrobi inimile oricui...Condoleante...
4.   Dumnezeu sa le ierte! trimis de
(21 ian 2010, 12:37:54
Dumnezeu sa le ierte pe toate trei si sa dea putere familiei mai departe.

Groaznic ce s-a intamplat. Cuvintele sunt goale acum!
5.   :| trimis de
(21 ian 2010, 20:50:40
caz asemanator cu diana malos.
6.   Of trimis de
(21 ian 2010, 21:20:45
in orice caz,mare durere pentru cei ce au ramas!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei