Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 ian 2010 - Anul XV, nr. 16 (4307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ronnie Wood fură pentru Ronnie O’Sullivan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul din brand-urile româneşti care nu admitea până de curând concurenţă, este acela de a pierde în orice sport, orice titlu/trofeu/competiţie etc. Exact în momentul în care celebrarea triumfului era pe punctul de a începe. Exemple? Cu nemiluita, de la înfrângerea Stelei la Middlesbrough, până la căderea în cap a lui Drăgulescu, la a doua săritură, când după prima era deja campion olimpic, neuitând, desigur, de nenumăratele meciuri de handbal în care fetele noastre, mari favorite, au sfârşit prin a vărsa şuvoaie de lacrimi.
Ei bine, iată că globalizarea mult discutată a lovit şi sportul, brand-ul românesc fiind însuşit, aş zice fraudulos, de sportivi de pe întreg cuprinsul planetei. Despre aproape legendara prestaţie a Angolei am scris încă de săptămâna trecută. Vă amintiţi, cred, epopeicul 4-4 în chiar meciul de deschidere din Cupa Africii, după ce în minutul 78 Angola conducea cu 4-0, iar spectatorii plecau valuri-valuri spre a aprinde artificiile de sărbătoare dincolo de stadion, în chiar momentul fluierului final. Uitaseră săracii (poate că unii nici n-aveau habar) că artizanul cataclismului, Carlos, avusese un stagiu suficient de îndelungat în România pentru a-şi însuşi şi exporta fraudulos brand-ul... asta ca sa nu-l mai punem la socoată şi pe Ze Kalanga, încă mai stătut p-acilea. Astfel încât, la 4-4, mă rugam să nu prelungească naibii arbitrul cu încă vreun minut panarama, astfel încât să pericliteze însuşi recordul mondial: Dinamo-Foresta 4-5, tot după 4-0.
La exact o săptămână distanţă, într-un sport în care de regulă asemenea întâmplări sunt atât de rare încât procentual se încadrează la “zero virgulă...”, brandul românesc a fost încă odată prezent. E vorba de snooker şi de finala Masters-ului londonez dintre Ronnie O’Sullivan şi Mark Selby, în care, de la 9-6 pentru Ronnie (un fel de Real Madrid!), s-a făcut de 10-9 pentru Selby (ei, nu chiar un fel de Alcorcon, dar nici mai mult de nivelul unei Getafe). Am încercat să găsesc explicaţii. N-am găsit una mai brează decât aceea că, în tribună, printre spectatorii prezenţi la eveniment, era şi unul care avea, totuşi, o vagă legătură cu România: numitul Ronnie Wood, chitaristul de la Rolling Stones care, se ştie, au cântat şi la noi în 2007.
Bine că ne-a furat Ronnie Wood doar brand-l ăsta şi nu şi pe cel muzical, că i-am fi auzit pe Stones cântând manele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ronnie Wood fură pentru Ronnie O’Sullivan.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ronnie Wood fură pentru Ronnie O’Sullivan5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei