Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va reverifica, în cinci ani, dosarele medicale ale pensionarilor încadraţi cu invaliditate

Vineri, 8 Ianuarie 2010 (15:49:29)

Guvernul va iniţia un proces de reverificare a dosarelor medicale în cazul cărora există suspiciuni că au fost emise decizii abuzive de pensionare pe motiv de invaliditate şi va controla, într-un interval de cinci ani, toţi pensionarii care au fost încadraţi într-un grad de invaliditate.

Intenţiile Executivului sunt prezentate într-un document guvernamental obţinut de MEDIAFAX şi care face referire la prevederile proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii, aflat în stadiul de elaborare.

Materialul relevă că pentru descurajarea pensionărilor de invaliditate abuzive şi nejustificate medical vor fi introduse proceduri clare, cu penalizări, privind efectuarea expertizei medicale şi va fi acordat gradul III de invaliditate în cazul persoanelor cu boli obişnuite sau accidente nelegate de muncă numai după împlinirea vârstei de 45 ani, celelalte persoane urmând să fie incluse în programe de recalificare şi reinserţie profesională.

"Reverificarea dosarelor medicale la care există suspiciuni, prin încheierea de convenţii între casele de pensii şi spitale, laboratoare, clinici, precum şi verificarea încadrării în grad de invaliditate, într-un interval de 5 ani de la data intrării în vigoare a legii, a tuturor pensionarilor de invaliditate aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, prin Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă", sunt de asemenea măsuri anunţate ca intenţii ale Guvernului pentru perioada următoare.

Documentul face totodată referire, în contextul descurajării pensionărilor de invaliditate abuzive, la "reintegrarea profesională" a persoanelor apte de muncă.

Guvernul va lua măsuri şi pentru "creşterea responsabilităţii" medicului asigurărilor sociale, care va aviza pensionările de invaliditate printr-un raport special de evaluare, care va înlocui documentarul medical completat în prezent de medicul curant.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va reverifica, în cinci ani, dosarele medicale ale pensionarilor încadraţi cu invaliditate.
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va reverifica, în cinci ani, dosarele medicale ale pensionarilor încadraţi cu invaliditate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei