Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rămaşi pe drumuri

Şase fraţi minori, alungaţi din casă de propriul tată, în noaptea de Revelion

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase fraţi minori din Liteni, împreună cu mama lor, au fost daţi afară din casă, în noaptea de Revelion, de propriul tată. Pe fondul consumului de alcool, tată copiilor a generat un scandal monstru, în urma căruia soţia a fost nevoită să fugă în miez de noapte, împreună cu copiii, pentru a nu fi agresaţi.
Cel mai mic dintre copii are trei ani şi jumătate, cel mai mare este în vârstă de 16 ani. Femeia a apelat la serviciile Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Suceava, unde a stat cu copiii până în ziua de Bobotează.
În acest centru, copiii au primit adăpost, hrană şi consiliere psihologică. Cu toate că tatăl copiilor nu este la prima ispravă de acest fel, când bea peste măsură şi caută scandal cu orice preţ, soţia acestuia a declarat că nu va da divorţ, ci „îi mai dă o şansă de îndreptare”.
Copiii locuiau într-o casă construită de cei doi părinţi în Liteni, casă ridicată pe pământul primit moştenire de la părinţii bărbatului.

 

Gest omenesc

Femeia a povestit că înainte de căsătorie a deţinut un apartament în Burdujeni, pe care l-a vândut, iar banii au fost folosiţi la construirea casei. Între cei doi soţi au fost nenumărate neînţelegeri, generate şi de faptul că nici unul nu avea un venit stabil, în afară de alocaţiile copiilor.
Femeia este la a doua căsătorie. Din primul mariaj, ea mai are doi copii, plecaţi la muncă în străinătate, care o ajută mereu cu bani.
Pentru că în Centrul de Urgenţă Suceava nu ar fi putut sta prea mult, mai ales că unii dintre copii sunt la şcoală, un preot din Liteni i-a oferit femeii un adăpost. Până ce îşi vor rezolva problemele familiale, copiii vor locui în casa dată de preot, fără să plătească nici o chirie.

 

Consiliat, după ce şi-a găsit propriul tată spânzurat

În Centrul de Urgenţă Suceava mai sunt internaţi trei minori. Unul dintre ei are 10 ani şi a fost inclus într-un program de consiliere psihologică, după ce l-a descoperit pe tatăl său, în vârstă de 35 de ani, spânzurat de grindă. Nenorocirea s-a petrecut într-o gospodărie din oraşul Liteni. Bărbatul s-a spânzurat într-o cameră a locuinţei sale, după ce ameninţase în mai multe rânduri că ar putea recurge la un asemenea gest.
Din ancheta oamenilor legii de la Poliţia oraşului Liteni a rezultat că bărbatul avea probleme familiale, soţia sa plecând în Italia fără acordul său. După nenorocire, o mătuşă a copilului a luat decizia de a-l aduce pe băieţel la Centrul de Urgenţă pentru consiliere psihologică. Familia băiatului a anuţat că în scurt timp se va întoarce şi mama băiatului din Italia, pentru a avea grijă de el.

 

Orfani de mamă, ajutaţi de stat

Doi fraţi, învârstă de 14, respectiv 12 ani, au fost aduşi, în aceste zile, în Centrul de Urgenţă Suceava, de tatăl natural. Bărbatul îşi creşte singur copiii de 11 ani, după ce soţia sa a decedat, la doar 34 de ani.
Cei doi minori, împreună cu tatăl lor, locuiau într-o garsonieră pe Mărăşeşti. Bărbatul a cerut, temporar, ajutorul serviciilor sociale, până ce va reuşi să-şi revină financiar şi va putea să-şi crească copiii. În cazul în care bărbatul nu va putea să le asigure un trai decent copiilor, aceştia ar putea fi daţi spre îngrijire unei familii de asistenţi maternali, până ce tatăl va putea demonstra că poate să-şi crească copiii singur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase fraţi minori, alungaţi din casă de propriul tată, în noaptea de Revelion.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Şase fraţi minori, alungaţi din casă de propriul tată, în noaptea de Revelion4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tatal acela e un nenorocit! trimis de
(10 ian 2010, 06:58:06
Oare cat il va mai suporta acea femeie pentru un om lipsit de judecata? Pacat de copii, care cresc in acest mediu infect, plin de injuraturi si de alcool. Imi pare rau cand aud astfel de cazuri...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei