Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Attila Cseke:Voi milita, în 2010, pentru schimbarea mentalităţilor privind alimentaţia românilor

Vineri, 8 Ianuarie 2010 (18:44:57)

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a vizitat, vineri, Târgul de produse tradiţionale din Baia Mare, declarând că, în 2010, va milita pentru schimbarea mentalităţilor în ceea ce priveşte alimentaţia românilor.

"Deşi nu era în program, am ţinut în mod special să vizitez acest târg. Este foarte bine pentru locuitorii municipiului Baia Mare că se organizează astfel de pieţe, unde producătorii au posibilitatea de a-şi desface produsele tradiţionale, sănătoase. Voi milita, anul acesta, pentru schimbarea mentalităţilor în ceea ce priveşte alimentaţia românilor", a declarat ministrul Sănătăţii.

Attila Cseke a cumpărat de la Târgul din Baia Mare produse specific maramureşene. El a apreciat că astfel de locuri sunt binevenite, iar Baia Mare are un avantaj că târgul este săptămânal, nu ca în alte localităţi, unde astfel de manifestări sunt anuale.

Conform statisticilor OMS, peste 50 la sută din populaţia adultă din Europa este obeză. În România, numărul celor care sunt afectaţi de boli de nutriţie este în creştere, a adăugat ministrul Attila Cseke.

Ministrul Sănătăţii anunţa, marţi, în prima lui conferinţă de presă de la preluarea mandatului, că intenţionează să introducă o nouă taxă, după taxa pe viciu, şi anume taxa pe fast food, pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate.

"Intenţionăm introducerea unei taxe pe fast food, dulcuri, băuturi carbogazoase pentru susţinerea unor programe naţionale de sănătate", a spus Attila Cseke.

Acesta a spus că a cerut Comisiei de sănătate a ministerului o poziţie faţă de această propunere, pentru a stabili cum pot fi aplicate aceste taxe. De asemenea, ministrul a precizat că va discuta şi cu producării şi distribuitorii acestor produse în legătură cu modalitate aplicării acestei taxe.

Ministrul Sănătăţii nu a dat niciun fel de informaţie în legătură cu sumele pe care le-ar putea colecta la buget prin introducerea taxei pe produse fast food. Potrivit demnitarului, începând de marţi, pe site-ul Ministerului Sănătăţii este în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern de introducere a acestei taxe.

"Similară taxei de viciu, noua taxă va reprezenta un procent din vânzarea produselor fast food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derulării programelor de sănătate, dar şi a celor de investiţii în infrastructura din sistem. În aceaste zile am cerut Comisiei de nutriţie a MS să stabilească exact detaliile privind modul de aplicare a conceptului. Vom avea întâlniri cu producătorii şi cu cei vizaţi de această măsură", a mai spus ministrul.

Attila Cseke mai declara că, în 2010, vor exista dificultăţi în susţinerea programelor de sănătate, a celor de investiţii în infrastructură şi în aparatură medicală şi în asigurarea necesarului de medicamente şi materiale sanitare în unităţile de primiri urgenţe şi în cele de tranfuzie sanguină.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Attila Cseke:Voi milita, în 2010, pentru schimbarea mentalităţilor privind alimentaţia românilor.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Attila Cseke:Voi milita, în 2010, pentru schimbarea mentalităţilor privind alimentaţia românilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei