Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2010 - Anul XV, nr. 5 (4296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisiile parlamentare de buget au respins alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate

Vineri, 8 Ianuarie 2010 (13:30:51)

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins, vineri, cu 18 voturi "pentru", 21 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, un amendament al PNL la proiectul bugetului de stat pe 2010 privind alocare a 6% din PIB pentru Sănătate.

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a propus să fie alocat pentru sănătate 5% pentru politici publice în acest domeniu şi 1% pentru infrastructura din sănătate. Nicolăescu a susţinut că sursele de finanţare pentru acest amendament vor putea fi luate din bugetele instituţiilor ale căror alocaţii au crescut foarte mult, cum ar fi serviciile speciale şi Administraţia prezidenţială.

"Trebuie să fie o decizie politică să se dea bani la sănătate. Dacă nu putem să ajutăm oamenii bolnavi, de ce mai facem politică?", a spus Nicolăescu.

În replică, deputatul PDL Constantin Dascălu a spus că bugetele serviciilor speciale şi cel al Administraţiei prezidenţiale nu acoperă sumele necesare majorării cu 2,5% din PIB pentru sănătate.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a precizat că nu susţine niciun amendament care dă procente fixe din PIB pentru domenii.

La rândul său, secretarul de stat Gheorghe Gherghina a spus că în proiectul de buget nu sunt surse pentru 6% din PIB pentru sănătate.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a avut şi un amendament privind alocare a 6% din PIB pentru educaţie, dar l-a retras după ce secretarul de stat Gheorghe Gherghina a precizat că în proiectul de buget este asigurat, în acest moment, un procent de 6% din PIB, care include şi veniturile proprii din educaţie.

Bugetul Ministerului Sănătăţii va fi în 2010 de 4.147.455.000 lei, în creştere faţă de 2009, când execuţia preliminată indică un nivel de 3.874.589.000 lei, potrivit proiectului de buget de stat transmis spre dezbatere Parlamentului.

Cheltuielile de personal ale Ministerului Sănătăţii vor scădea în 2010 cu 6,15%, la aproape 241 de milioane de lei, faţă de 256 de milioane de lei estimat pentru acest an, fondul pentru salariile de bază crescând cu 15,5%, iar sumele alocate pentru sporuri fiind mai mici în medie cu aproximativ 90%, conform proiectului de buget.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisiile parlamentare de buget au respins alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisiile parlamentare de buget au respins alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei