Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Convocăm BP ale Camerelor pentru plen reunit privind validarea referendumului

Luni, 14 Decembrie 2009 (15:44:40)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că Birourile permanente ale celor două Camere se vor reuni pentru a convoca, în această săptămână, un plen reunit în care să fie validat referendumul privind reducerea numărului de parlamentari şi instituirea unui Parlament unicameral.

El a precizat că, în acest context, social-democraţii vor propune şi declanşarea procedurilor pentru modificarea Constituţiei în sensul cerut de referendum.

"Am luat decizia să convocăm Birourile permanente reunite ale celor două Camere astfel încât în această săptămână să putem să avem un plen reunit care să constate şi validarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, conform deciziei poporului român. De aceea, vom propune şi declanşarea procedurilor parlamentare pentru modificarea Constituţiei", a declarat Geoană, după şedinţa BPN al PSD.

Geoană a precizat că el şi PSD sunt dispuşi să facă o dezbatere sănătoasă privind modificarea Constituţiei.

"Suntem dispuşi şi sunt dispus să contribuim la o dezbatere sănătoasă şi temeinică cu privire la tipul de republică pe care ni-l propunem pentru începutul secolului XXI", a spus Geoană.

În 26 noiembrie, Biroul Electoral Central a dat publicităţii rezultatele finale ale referendumului, conform cărora 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.

La întrebarea "Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?" numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "DA" a fost de 6.740.213, reprezentând 77,78%.

De asemenea, la întrebarea "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?" numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "DA" a fost de 7.765.573, reprezentând 88,84%.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Convocăm BP ale Camerelor pentru plen reunit privind validarea referendumului.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Convocăm BP ale Camerelor pentru plen reunit privind validarea referendumului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei