Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

PNL Suceava a votat pentru opoziţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Delegaţia Permanentă a Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava a votat în şedinţa de ieri pentru rămânerea liberalilor în opoziţie. La şedinţă au participat primarii şi viceprimarii PNL Suceava, consilierii judeţeni, precum şi preşedinţii de filiale locale. Înainte de votul pentru a rămâne în opoziţie sau intrare la guvernare cei mai mulţi dintre cei prezenţi şi-au exprimat opinia faţă de cele două posibilităţi.
Printre susţinătorii intrării la guvernare s-au numărat majoritatea primarilor şi viceprimarilor PNL Suceava, printre care primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, cel din Siret, Adrian Popoiu, şi cel din Dumbrăveni, Ioan Pavăl.
Printre opozanţi a fost primarul din Vatra Dornei, Ioan Moraru, şi cel din Poieni Solca, Simion Jucan.
În urma votului, 37 dintre membrii delegaţiei permanente au votat pentru rămânerea în opoziţie, în timp ce pentru intrarea la guvernare au votat 35 de liberali.
Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a precizat, după vot, că prin acerată decizie liberalii sucevenii vor să-l mandateze pe Crin Antonescu să formeze o echipă de negociere din liderii importanţi ai PNL, pentru a discuta cu toate formaţiunile politice şi apolitice „pentru a pune PNL în slujba şi interesul celor două milioane de alegători pe care i-am avut la alegerile prezidenţiale”. Alexandru Băişanu a subliniat că, dacă PNL ajunge la guvernare „acum şi într-o formulă dezonorantă”, îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al PNL Suceava.
„Votul majorităţii a fost pentru a nu intra la guvernare alături de cei care au trădat conştient şi deliberat PNL”, a spus Băişanu. Dintre cei care au votat pentru intrarea la guvernare se numără şi primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, acesta declarând „scopul oricărui partid este de a ajunge la putere. Pentru asta se înfiinţează şi se pentru asta luptă în campanii electorale însă, într-o democraţie adevărată cum este în PNL, minoritatea se supune majorităţii, chiar dacă diferenţa este de jumătate de vot”.
La rândul său, primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a precizat că aleşilor locali ai PNL le va fi foarte greu să-şi ducă la îndeplinire proiectele dacă acest partid va rămâne în opoziţie.
Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, va prezenta punctul de vedere al organizaţiei pe care o conduce în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, care va avea loc în cursul zilei de astăzi la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava a votat pentru opoziţie.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PNL Suceava a votat pentru opoziţie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In opozitie trimis de
(15 dec 2009, 05:06:30
decizia este buna. lupta pentru existenta contra pdl este alta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei