Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri mafiote

„Legionarul”, trimis în Turcia să deturneze un transport de 200.000 -300.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numele lui Gheorghe Viorel Anton (22 de ani), alias „Legionarul”, din Adâncata, unul dintre cei şase indivizi trimişi, luna trecută, în judecată, în dosarul jafului urmat de moartea victimei, comis asupra omului de afaceri Cristian Cajvănean, apare şi în dosarul „cărăuşilor de droguri” înaintat instanţelor de judecată la sfârşitul săptămânii trecute.
Anton, mărturisesc procurorii anchetatori, a stat aproape trei săptămâni în Turcia, unde urma să deturneze un transport de circa 200.000-300.000 de euro, bani negri din vânzarea de stupefiante.

 

Misiunea de 5000 de euro

Conform rechizitoriului de aproape 200 de pagini, înaintat instanţei de judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Suceava, la începutul lunii iunie a acestui an, doi dintre cei 12 inculpaţi, Marian Mihai Poroşnicu (21 de ani) şi Constantin Mitică Jardă (23 de ani), ambii din municipiul Suceava, au fost contactaţi de dealeri de droguri de mare risc din Turcia, care le-au cerut să trimită un curier de încredere, pentru o misiune importantă: de a transporta din Turcia în Spania sau Italia o sumă foarte mare de bani, provenită din vânzarea de stupefiante.
Misiunea cu pricina avea să-i fie încredinţată lui Gheorghe Viorel Anton, pe care cei doi inculpaţi l-au cunoscut la discoteca din oraşul Salcea.
„Legionarul” a fost chemat de Poroşnicu şi Jardă într-un club din zona Nordic, unde cei doi i-au propus să facă împreună o afacere care i-ar fi adus lui Anton un câştig de 5000 de euro.
Tot ce avea de făcut, a susţinut ulterior „Legionarul” în faţa anchetatorilor, era să transporte ilegal aproximativ 200.000-300.000 de euro dintr-o ţară în alta.
Planul pentru care Poroşnicu şi Jardă vroiau să-l trimită pe Anton să se ocupe de această misiune era acela de a deturna transportul.

 

Partenerii „Legionarului”, reţinuţi de ofiţerii Antidrog

Pe 7 iunie a.c., Gheorghe Viorel Anton –susţin procurorii DIICOT – s-a deplasat în Turcia, cu autocarul, fiind condus la autogara Suceava chiar de către cei doi inculpaţi, Poroşnicu şi Jardă, cu BMW-ul acestuia din urmă.
„Legionarul” a rămas în Istanbul timp de trei săptămâni, timp în care a ţinut legătura telefonic cu Poroşnicu.
Timpul trecea şi dealerii de droguri care urmau să-i încredinţeze „Legionarului” cele câteva sute de mii de euro îi cereau să mai aştepte.
După data de 22 iunie a.c., Anton şi-a dat seama că întreg planul picase. Jardă şi Poroşnicu nu mai răspundeau la telefoane (n.r.-fuseseră deja reţinuţi de ofiţerii de la Antidrog) şi nimeni nu îl mai căuta la hotelul la care era cazat, astfel încât Anton s-a întors acasă.
Ulterior, la 20 iulie a.c., împreună cu alţi cinci indivizi, „Legionarul” l-a jefuit de 400.000 de lei pe Cristian Cajvănean (37 de ani), faptă urmată de decesul victimei, după 17 zile de agonie în „Reanimarea” Spitalului Judeţean Suceava.
Odată arestat, Gheorghe Viorel Anton a mărturisit tot, povestind chiar şi episodul celor trei săptămâni cât a stat în Turcia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Legionarul”, trimis în Turcia să deturneze un transport de 200.000 -300.000 de euro.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 14 voturi
„Legionarul”, trimis în Turcia să deturneze un transport de 200.000 -300.000 de euro3.4514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei