Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alo, poliţia...

Au lăsat o comună întreagă fără telefoane, după ce-au furat un kilometru de cablu de pe stâlpii de telecomunicaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici un telefon fix de pe raza comunei Fântânele nu mai funcţionează de la sfârşitul săptămânii trecute, după ce doi indivizi din judeţul Mureş au sustras, în noaptea de joi spre vineri, peste un kilometru de cablu de pe stâlpii de telecomunicaţii de pe raza localităţii, prejudiciul fiind estimat la aproape 55.000 de lei (550 de milioane lei vechi).
Din fericire, poliţiştii au reuşit să-i prindă pe hoţi, înainte ca furtul să fie reclamat la poliţie.
Vineri dimineaţă, în jurul orei 5:00, o patrulă a poliţiştilor din Udeşti a oprit în trafic o autoutilitară, la volanul căruia se afla un anume Cristian Marian Lup, în vârstă de 29 de ani, din localitatea Reghin, judeţul Mureş.
În dreapta acestuia se afla un alt tânăr, Marius Oprea, în vârstă de 24 de ani, din aceeaşi localitate, care, iniţial, şi-a dat o altă identitate.
În urma controlului efectuat în dubiţa respectivă, poliţiştii au dat peste mai multe valuri de cablu de telecomunicaţii, a căror provenienţă cei doi nu au putut să o justifice, fiind conduşi la sediul postului de poliţie pentru cercetări.
Aproximativ două ore mai târziu, în jurul orei 6:55, poliţiştii de la Fântânele au fost sesizaţi despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au sustras o porţiune de aproape 1100 de metri cablu de telecomunicaţii, între localităţile Fântânele şi Vereşti.
Hoţii, identificaţi ulterior în persoana lui Oprea şi Lup, au furat cablul de pe o distanţă de 1050 metri, de pe 21 de stâlpi de susţinere.
Între primul şi al doilea stâlp de pe care a fost sustras cablul telefonic, a fost identificat un fragment de cablu telefonic, cu lungimea de 18 metri, care a fost ridicat şi predat societății Romtelecom. De asemenea, au fost predate şi valurile de cablu de telecomunicaţii ce au fost găsite în autoutilitara celor doi mureşeni.
„Este al treilea furt de cablu de telefon din ultimii ani. Dar niciodată nu au furat atât. E aproape dublu de cât au furat ultima oară. Nici un telefon fix nu merge. Mâine dimineaţă (n.r.-azi) o să vină cei de la –Telefoane, să refacă reţeaua”, ne-a declarat, telefonic, în cursul zilei de ieri, viceprimarul Vasile Hîj.

 

Cuprul din cablurile de telefonie, valorificat la fier vechi

Reţinuţi pentru 24 de ore, Cristian Marian Lup şi Marius Oprea au fost duşi, vineri seară, în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au decis să ceară judecătorilor arestarea preventivă a celor doi, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi fals privind identitatea.
Instanţa de judecată a decis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor doi indivizi, încarceraţi în prezent în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Din informaţiile pe care le deţinem, hoţii valorificau la centrele de fier vechi cuprul obţinut din cablurile de telecomunicaţii.
Surse judiciare ne-au mărturisit că cei doi mureşeni nu au comis furturile singuri, ci ajutaţi şi de câţiva complici, căutaţi în prezent de poliţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au lăsat o comună întreagă fără telefoane, după ce-au furat un kilometru de cablu de pe stâlpii de telecomunicaţii.
 Vizualizări articol: 1898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Au lăsat o comună întreagă fără telefoane, după ce-au furat un kilometru de cablu de pe stâlpii de telecomunicaţii4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei