Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremuri de criză

Falimentul bate la uşile sucevenilor care au derulat tranzacţii imobiliare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremuri tulburi pentru sucevenii care au prosperat în ultimii ani derulând afaceri în domeniul imobiliar. Statul verifică la sânge aceste afaceri, iar pentru mai mulţi suceveni care nu au plătit TVA-ul din tranzacţiile imobiliare se vor aplica măsuri extreme, care merg până la sechestrarea averilor personale.

 

Directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava, Petrică Ropotă, a mărturisit că verificările privind situaţia datoriilor acumulate de sucevenii care s-au ocupat cu tranzacţii imobiliare sunt pe ultima sută de metri.
„Până acum, ca măsură asiguratorie, s-a dispus blocarea conturilor acestor persoane. Vom analiza cum stă situaţia în fiecare caz în parte, iar acolo unde datoriile faţă de bugetul de stat nu vor fi plătite, vom trece la măsuri extreme, respectiv instituirea de sechestre pe averile celor în cauză”, a declarat Petrică Ropotă.
Încă din luna octombrie a.c., DGFP Suceava a început verificarea tranzacţiilor imobiliare efectuate de 1.300 de suceveni. Finanţele verifică persoanele fizice care au realizat tranzacţii imobiliare în perioada 2007 – 2008 şi care nu s-au înregistrat la DGFP ca plătitori de TVA.
Cea mai mare tranzacţie verificată are o valoare de 14,8 milioane de lei, respectiv 3,45 milioane de euro, şi a fost realizată în anul 2007 de o persoană din zona Rădăuţi. Pe locul al doilea se află o altă persoană, tot din Rădăuţi, care în anul 2007 a vândut o proprietate imobiliară de 4,8 milioane de lei. Pe lista de verificări a finanţiştilor suceveni se află şi cele mai mari tranzacţii din anul 2008, prima ca valoare fiind de 8,1 milioane de lei. Urmează apoi o persoană care în urma unei tranzacţii imobiliare a obţinut 8,06 milioane de lei, şi o altă persoană care în urma a două tranzacţii a obţinut opt milioane de lei.

 

La nivel naţional, Fiscul a pus sechestru pe averile a 95 de persoane

Până în prezent, la nivel naţional, Fiscul a pus sechestru pe averile a 95 de persoane, care au realizat tranzacţii imobiliare, pentru o sumă de circa 45 milioane de euro. De asemenea, Parchetul a primit 33 de sesizări penale pentru un prejudiciu de 16,8 milioane de lei.
În capul listei datornicilor se află deputatul PSD Robert Negoiţă, căruia Fiscul i-a pus sechestru pe avere pentru o datorie la buget de 40 milioane de lei (aproximativ 9,5 milioane de euro), la care se adaugă penalităţi de întârziere de 0,1% pe zi, care vor dubla cifra.
În afara acestuia, alţi peste 7.000 de români care în ultimii doi ani au realizat tranzacţii imobiliare cu locuinţe noi şi terenuri sunt verificaţi şi urmează să se stabilească dacă şi-au achitat obligaţiile fiscale către bugetul de stat, sau dacă trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-şi stinge datoriile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falimentul bate la uşile sucevenilor care au derulat tranzacţii imobiliare.
 Vizualizări articol: 3708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Falimentul bate la uşile sucevenilor care au derulat tranzacţii imobiliare4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei