Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2009 - Anul XIV, nr. 293 (4279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Ne dorim o majoritate de 280-290 de parlamentari, problema nu e doar să treacă un guvern

Luni, 14 Decembrie 2009 (14:25:04)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, că democrat-liberalii îşi doresc constituirea unei majorităţi de 280-290 de parlamentari, precizând că problema nu e neapărat să treacă Guvernul, ci să existe o majoritate solidă în 2010.

Emil Boc a spus că speră în înţelepciunea, raţiunea şi lipsa de orgolii, în interiorul PNL pentru a putea constitui în jurul viitorului guvern o majoritate solidă, capabilă să facă reformele de care România are nevoie în anul 2010, pentru că nu va fi un an uşor, chiar dacă va fi un an de creştere economică.

"Va fi un an care are nevoie de un guvern solid şi puternic, iar acela poate fi format dintr-o coaliţie PNL-PDL-UDMR-grupul minorităţilor naţionale, o majoritate care se apropie de 280-290 de deputaţi. Nu vom putea estima până nu ştim exact care va fi formula majoritară în Parlament. Deocamdată, nu putem să facem această apreciere. În acest moment ne dorim o majoritate de 280-290 de deputaţi, în formula pe care v-am menţionat-o", a spus premierul interimar.

Preşedintele PDL a menţionat că problema nu este să treacă un guvern prin Parlament, pentru că un guvern va trece prin Parlament, problema este cu ce majoritate va rezista acel guvern după ce trece, pentru că e nevoie de legi care să fie adoptate în Parlament, de proiecte care să fie susţinute, de un proiect de buget cu măsuri importante care trebuie să fie aplicate.

"Problema este majoritatea care să susţină acest guvern şi eu cred în una, aşa cum am spus, sănătoasă, de dreapta, cu formaţiunile pe care le-am menţionat. PDL a făcut şi face tot ce îi stă în putinţă pentru a clădi această majoritate", a mai spus Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică, după întâlnirea cu liderii UDMR, că speră ca liberalii să decidă în forul de conducere, după validarea alegerilor de către Curtea Constituţională, în favoarea unei majorităţi sănătoase de dreapta.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, duminică, după întâlnirea cu reprezentanţii PDL, că este posibilă şi formarea unei coaliţii mai restrânse, PDL-UDMR, în cazul în care PNL va refuza să intre în această majoritate pentru constituirea Guvernului.

"Este posibilă o coaliție mai restrânsă PDL-UDMR, dar în continuare am dori o coaliție mai largă, cu partciparea PNL", a declarat Marko Bela, precizând că în cadrul întâlnirii s-a stabilit că se poate merge şi în această formulă restrânsă, deşi nu este de dorit aşa ceva într-o perioadă de criză economică.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Ne dorim o majoritate de 280-290 de parlamentari, problema nu e doar să treacă un guvern.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Boc: Ne dorim o majoritate de 280-290 de parlamentari, problema nu e doar să treacă un guvern5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei