Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2009 - Anul XIV, nr. 272 (4258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Băncile au "o birocraţie de neînţeles" în acordarea de finanţare pe proiecte cu fonduri UE

Joi, 19 Noiembrie 2009 (14:25:53)

Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat că băncile comerciale din România au "o birocraţie de neînţeles" în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor de investiţii în energii regenerabile susţinute din fonduri europene şi că va discuta pe această temă cu instituţiile de credit.

"Mi se pare o birocraţie de neînţeles la nivelul bancilor comerciale. Nu mă pot amesteca în problemele băncilor, dar nu pot să nu constat de data aceasta, ca politician, rezerva nejustificată a sectorului bancar de a a finanţa proiectele cu finanţare europeană. Voi încerca să discut cu băncile comerciale, chiar dacă nu am aceste prerogative. (...) Cea mai mare problemă este alimentarea continuă a lipsei de încredere în moneda naţională, în economie, în instituţiile statului. Va trebuie să recâştigăm încrederea în economie", a afirmat Videanu într-o conferinţă de presă.

Ministerul Economiei a încheiat, joi, cu Hidroconstrucţia, Romelectro, Unicom 3N 2000, Romconstruct, Balkan Hydroenergy şi Primăria Beiuş, contracte de investiţii în unităţi de producere a electricităţii şi căldurii în valoare totală de 269 milioane de lei, din care 114 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

Administratorul Unicom 3N 2000, Natalia Vasile, prezent la semnarea acordurilor, a acuzat băncile că nu finanţează sectorul de producţie.

"Problema finanţării este acută. Soluţia este la minister (Ministerul Economiei - n.r.)", a spus Vasile.

În replică, Videanu a spus că soluţia nu este la minister, dar că va încerca să discute cu băncile în acest sens.

"Fac un apel către băncile comerciale: finanţarea proiectelor pe fonduri europene are cel mai mic risc, în opinia noastră. Dată fiind cofinanţarea nerambursabilă, dacă se respectă regulile, au cel mai mic risc. (...) Ar fi păcat să nu reuşim să le finalizăm. Voi urmări personal implementarea acestor proiecte. Trebuie să găsim soluţii pentru aceste probleme. Sectorul privat nu este suficient finanţat din cauza lipsei de încredere. Relansarea economică nu se poate face fără finanţarea băncilor", a spus Videanu.

Contractele semnate joi fac parte dintr-un total de 14 cereri de finanţare aprobate în cadrul Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice".

Aceste proiecte vizează construcţia unor unităţi de producţie a energiei cu o putere de 31,55 MW pe partea de electricitate şi 30,55 MW putere termică.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Băncile au "o birocraţie de neînţeles" în acordarea de finanţare pe proiecte cu fonduri UE.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Băncile au "o birocraţie de neînţeles" în acordarea de finanţare pe proiecte cu fonduri UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei