Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2009 - Anul XIV, nr. 272 (4258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

EIU: Relaţiile României cu UE rămân tensionatedin cauza reformelor în justiţie şi lupta anticorupţie

Joi, 19 Noiembrie 2009 (16:17:34)

Asistenţa financiară de la Uniunea Europeană va juca un rol esenţial în prevenirea unui colaps economic şi mai puternic în România, însă relaţiile cu uniunea continuă să fie complicate, din cauza atitudinii Guvernului faţă de reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, arată un raport al EIU.

"România a atras fonduri nete în valoare de 1,4 miliarde euro în 2008, iar asistenţa acordată de UE va juca un rol central în prevenirea unui colaps economic mai puternic, dar şi în stimularea revenirii economice. Cu toate aceastea relaţiile cu UE continuă să fie complicate, din cauza atitudinii Guvernului în ceea priveşte reforma justiţiei şi lupa împotriva corupţiei", precizează raportul Economist Intelligence Unit (EIU).

EIU notează că raportul complet al Comisiei Europene în ceea ce priveşte progresele în implementarea reformelor în justiţie şi lupta împotriva corupţiei, făcut publicepe 22 iulie, recomandă să nu se adopte nicio clauză de salvgardare, ca urmare a progreselor înregistrate de la publicarea precedentului raport.

"Acest lucru a fost în contradicţie cu raportul interimar al CE publicat în februarie care argumenta că România nu a menţinut progresul privind reformele în justiţie, sau lupta înmpotriva corupţiei la nivel înalt", se mai arată în raport.ogresului realizat de

În opinia economiştilor de la EIU, Uniunea Europeană ar fi putut să se "alarmeze", deja, de viteza cu care s-a dezvoltat criza politică în România şi de aparenta inabilitate a partidelor politice de a face compromisuri în a găsi o soluţie comună.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro, din care împrumuturile de la UE totalizează 5 miliarde euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului EIU: Relaţiile României cu UE rămân tensionatedin cauza reformelor în justiţie şi lupta anticorupţie.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EIU: Relaţiile României cu UE rămân tensionatedin cauza reformelor în justiţie şi lupta anticorupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei