Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2009 - Anul XIV, nr. 272 (4258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Nu am prezentat listinguri telefonice ale lui Ciurea, ci doar am citat din hotărârea CSM

Joi, 19 Noiembrie 2009 (18:33:35)

Ministrul demis al Turismului, Elena Udrea, precizează, joi, că, în emisiunea de la postul B1TV nu a prezentat listinguri telefonice şi nici sms-uri de-ale Angelei Ciurea care să provină din documente clasificate, ci doar a citat din hotărârea CSM prin care Ciurea a fost exclusă din magistratură.

"Nu am fost niciodată în posesia listing-urilor telefonice ale vreunei persoane, deci nici ale fostului procuror Angela Ciurea. În emisiunea de la B1TV din data de 17 noiembrie 2009 nu am prezentat listing-uri telefonice şi nici SMS-uri sau alte informaţii provenind din documente clasificate, ci doar elemente din Hotărârea 10 P din Dosarul 8/P/2009, pronunţată în şedinţa publică din 16 septembrie 2009 de Secţia de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba de hotărârea prin care Angela Ciurea a fost exclusă din magistratură", scrie ministrul demis al Turismului, Elena Udrea, într-un comunicat de presă de joi seară.

Citând din aceeaşi hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Udrea arată că decizia privind-o pe Angela Ciurea a fost dată "având în vedere împrejurările, gravitatea concretă precum şi consecinţele faptelor săvârşite de pârâta procuror care, în calitate de procuror de şedinţă, a creat prin acţiunile sale aparenţa unei lipse de imparţialitate, faptă ce este de natură a afecta prestigiul justiţiei, precum şi maniera în care a desemnat un procuror care să reprezinte Ministerul Public la judecarea căii de atac a recursului... punându-l pe acesta în imposibilitate de a studia dosarul şi a-şi forma o convingere proprie asupra cauzei, precum şi de a motiva şi pune concluzii pertinente".

Udrea afirmă, în comunicatul de joi, că hotărârea "cu caracter public" a CSM "reţine faptul că fostul procuror Angela Ciurea a cerut instanţei admiterea cererii de revocare a măsurii obligării preventive de a nu părăsi ţara faţă de inculpatul Stamen Stanchev, în perioada în care a comunicat cu avocatul acestuia prin telefon".

"În acelaşi document public se specifică şi că procurorul Angela Ciurea s-a întâlnit cu Stamen Stanchev şi cu avocatul acestuia la Nice – Franţa, fără să fi adus la cunostinţa şefilor ei din Ministerul Public întâlnirea cu inculpatul nici înainte şi nici după ce aceasta s-a produs", mai scrie Udrea.

În finalul comunicatului de joi, aceasta critică "incompetenţa sau reaua-credinţă" a jurnaliştilor care au interes să manipuleze publicul cu ajutorul unor foşti procurori excluşi din magistratură pentru abateri grave şi "folosiţi ca agenţi electorali", sugerând că aceştia au denaturat afirmaţiile pe care le-a făcut în emisiunea de la B1TV.

"În realitate, minime standarde deontologice, din nefericire total inexistente la cei care se pronunţă în legătură cu spusele mele, i-ar fi obligat pe respectivii jurnalişti să condamne nu demersul meu, ci tocmai declaraţiile electorale şi neconforme cu realitatea ale celor doi foşti procurori- Ciprian Nastasiu şi Angela Ciurea", conchide Udrea.

Presa a relatat, joi, că Udrea ar fi prezentat, la B1 Tv, un document ce conţinea lista convorbirilor telefonice ale procuroarei Angela Ciurea.

Mass-media a prezentat, în utlimele zile, o serie de documente din dosarul de la CSM al Angelei Ciurea, exclusă din magistratură în 16 septembrie pentru modul în care a acţionat în cazul ridicării interdicţiilor lui Stanchev, dar mai ales pentru că s-a întâlnit cu acesta la Nisa, fără a-şi anunţa superiorii, în condiţiile în care consultantul este judecat într-un dosar al DIICOT pentru fapte de spionaj.

Joi, CSM a anunţat că nu au existat cereri pe Legea 544/2001 care să aibă ca obiect furnizarea unor documente din dosarul disciplinar finalizat prin excluderea din magistratură a procurorului Angela Ciurea. CSM a subliniat că nu a furnizat niciunei persoane, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, documente din dosarul disciplinar al Angelei Ciurea, "acte care au stat la baza pronunţării hotărârii de excludere din magistratură a Angelei Ciurea".

Totuşi, o copie după dosar a fost eliberată avocatului Angelei Ciurea, la solicitarea acestuia.

Angela Ciurea a contestat decizia de excludere a sa din magistatură la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Preşedintele interimar al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, judecătorul Lidia Bărbulescu, a declarat, joi, că, după înregistrarea recursului Angelei Ciurea faţă de decizia CSM şi după primirea dosarului acţiunii disciplinare a CSM împotriva acesteia la instanţa supremă "nu a existat nicio solicitare de comunicare a unor copii din dosarul de recurs şi, pe de altă parte, nici cereri pentru studierea dosarului fie de părţi, fie de terţe persoane".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Nu am prezentat listinguri telefonice ale lui Ciurea, ci doar am citat din hotărârea CSM.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea: Nu am prezentat listinguri telefonice ale lui Ciurea, ci doar am citat din hotărârea CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei