Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2009 - Anul XIV, nr. 272 (4258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gradaţia de merit pentru cadrele didactice, 25 la sută din salariul de bază, în 2010 - proiect

Joi, 19 Noiembrie 2009 (16:14:50)

Gradaţia de merit se acordă pentru 16% din cadrele didactice de la nivelul unui inspectorat şcolar, respectiv al instituţiei de nivel superior, şi reprezintă 25% din salariul de bază, dreptul atribuindu-se pe o perioadă de cinci ani, potrivit unui proiect al MECI supus dezbaterii publice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că până în prezent, gradaţia de merit se acorda pentru 15% din cadrele didactice de la nivelul unui inspectorat şcolar, respectiv al instituţiei de nivel superior, iar din 2010 se va acorda pentru 16% dintre profesori.

Proiectul MECI stabileşte şi criteriile pentru concursul pentru gradaţii de merit din 2010.

Potrivit proiectului, numărul de gradaţii care se vor acorda se calculează după un grafic anume. Gradaţia de merit se atribuie pe o perioadă efectivă de cinci ani începând cu data de 1 septembrie 2010.

Potrivit graficului desfăşurării concursului pentru acordarea gradaţiilor de merit, în 2010, între 1 şi 15 martie va vea loc detalierea punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară la nivelul inspectoratului şcolar, între 15 martie şi 12 aprilie se vor depune dosarele cu acte jusitificative, iar între 15 şi 20 aprilie, dosarele vor fi analizate de către inspectorul de specialitate, cu consultarea consiliului consultativ, urmâmd să fie elaborat raportul referitor la activitatea candidatului în specialitate. Dosarele vor fi mai verificate de către comisia de coordonare a concursului şi de către reprezentanţii federaţiilor sindicale, urmând să fie refăcute punctejele unde este cazul. Între 10 şi 12 mai, consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar aprobă lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării, în 13 mai se va afişa lista la avizierul inspectoratului şcolar, iar între 13 şi 17 mai, se vor depune contestaţiile care vor fi rezolvate în 24 mai, tot atunci fiind afişate rezultatele finale.

Tabelul cu persoanele nominalizate pentru obţinerea gradaţiei de merit va fi trimis Ministerului Educaţiei în perioada 26 - 28 mai, iar în 30 iulie va fi elaborat ordinul de ministru în acest sens.

Începând cu anul şcolar 2011-2012, evaluarea activităţii desfăşurate de personalul didactic pentru obţinerea gradaţiei de merit se va face în baza unui raport de activitate motivat şi certificat de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

Raportul de activitate va fi realizat în baza unui proiect propus de cadrul didactic, pe termen de patru ani cu un colectiv de elevi, şi va fi reactualizat la începutul fiecărui an şcolar, potrivit proiectului.

Criteriile de evaluare a activităţii vor viza preponderent progresul şcolar şi performanţele elevilor din clasele la care a predat cadrul didactic în perioada evaluată.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gradaţia de merit pentru cadrele didactice, 25 la sută din salariul de bază, în 2010 - proiect.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gradaţia de merit pentru cadrele didactice, 25 la sută din salariul de bază, în 2010 - proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei