Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sunt după un mandat de cinci ani greu, în care majoritatea parlamentară s-a opus reformei

Duminică, 15 Noiembrie 2009 (17:31:55)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Sibiu, că este la finalul unui mandat dificil, din cauza faptului că nu a avut susţinere nici din partea majorităţii parlamentare şi nici din partea unor trusturi media, pentru a-şi îndeplini obiectivele care erau de interes naţional.

"Sunt după un mandat de cinci ani greu, în care am avut tot timpul o majoritate parlamentară care s-a opus reformei şi trusturi media care nu au susţinut acţiunile preşedintelui, deşi erau în interesul naţional. Acestea s-ar fi putut face dacă preşedintele ar fi fost de acord să cadă cu ei la pace. Îi doare că nu au mai putut face lucrurile în liniştea garantată de Iliescu", a spus Băsescu, la un miting electoral care a avut loc în Piaţa Mare din Sibiu şi la care au fost prezenţi circa 40.000 de membri şi susţinători PDL.

Băsescu a reluat din nou declaraţiile privind grupurile de interese care ar fi vrut să preia Poşta Română, minele de sare sau Romgaz.

Şeful statului le-a vorbit celor prezenţi în Piaţa Mare din Sibiu despre realizările sale din cei cinci ani de mandat, spunând că pe durata acestuia a avut loc aderarea României la UE, a fost introdusă cota unică de impozitare, pensia minimă a crescut şi că peste 1,5 milioane de bătrâni care au lucrat la fostul CAP au acum o pensie minimă garantată de 350 de lei.

Băsescu a reiterat faptul că el nu a fost înfrânt de acest sistem, dar nici nu a reuşit să îl înfrângă.

"Eu nu spun că m-a înfrânt sistemul cum a declarat Emil Constantinescu. Eu sunt gata să continui pentru că sistemul nu m-a înfrânt, dar nici eu nu am reuşit să îl înfrâng în acest mandat", a spus Băsescu.

Şeful statului le-a mai spus participanţilor la miting că a fost singurul dintre preşedinţii României de după 1989 care a avut curajul de a deschide arhivele Partidului Comunist şi care s-a prezentat în faţa Parlamentului şi a condamnat comunismul.

În plus, preşedintele Traian Băsescu a spus că a avut şi curajul de a transmite către CNSAS două milioane de dosare ale foştilor securişti.

"Aceste dosare vorbeau despre două milioane de suflete ce puteau fi şantajate de orice ticălos, iar prin trimiterea lor la CNSAS nu am făcut decât să eliberez aceste suflete", a spus Băsescu.

Băsescu a mai pomenit despre faptul că unii vor să conducă o Românie cu 9.000 de kilometri pătraţi mai mare decât cea pe care i-au dat-o.

"Astăzi sunt câţiva care vor să conducă o Românie cu 9.000 de kilometri pătraţi mai mare decât cea pe care mi-au dat-o. Pe ei îi interesează ce e dincolo de fundul mării în aceşti 9.000 de kilometri pătraţi. Eu le spun că nu îi vor avea niciodată pentru sunt ai poporului român", a spus Băsescu.

La un moment dat, şeful statului i-a mulţumit lui Florin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, pentru "participarea la miting şi pentru susţinerea în campanie", şi l-a invitat să vină pe scenă, însă din cauza mulţimii acesta nu a reuşit să urce.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sunt după un mandat de cinci ani greu, în care majoritatea parlamentară s-a opus reformei.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Sunt după un mandat de cinci ani greu, în care majoritatea parlamentară s-a opus reformei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei