Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ca-n filme

Aproape 50 de poliţişti implicaţi în prinderea lui „Popescanu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O armată întreagă de poliţişti a fost folosită pentru prinderea urmăritului general Radu Popescu (47 de ani), alias „Popescanu”, după ce fugarul, căutat pentru mutilarea unui om de afaceri din Rădăuţi, a reuşit să scape de alte două ori de oamenii legii care îl încolţiseră.
Finalul operaţiunii de prindere a lui „Popescanu”, din data de 26 septembrie a.c., a fost filmat de poliţie, iar imaginile respective sunt prezentate în exclusivitate pe site-ul Monitorului de Suceava, www.monitorulsv.ro.
Potrivit şefului Serviciului de Investigaţii Criminale, comisarul şef Manuel Bordeian, la prinderea lui Radu Popescu au participat aproape 50 de poliţişti.
„Popescanu” era urmărit încă de la începutul lunii mai a.c., fiind acuzat că, la ordinul lui Vasile Coroamă (40 de ani), zis „Tomuţa”, tot din Vicovu de Sus, individ aflat încă în urmărire generală, i-a tăiat degetul unui controversat om de afaceri din municipiul Rădăuţi, Samoil A.

 

„Papucii pot să mi-i iau, domnule?”

„Popescanu” a fost prins în timp ce se ascundea într-o casă situată în zona cunoscută sub denumirea de „Toloacă”, la ieşirea din Rădăuţi spre Frătăuţi.
Imobilul a fost înconjurat pur şi simplu de zeci de oameni ai legii, iar Radu Popescu nu a mai avut practic nici o şansă.
De altfel, în momentul în care mascaţii poliţiei au năvălit peste el în casă, Popescanu a fost luat prin surprindere şi nu a mai avut nici o reacţie.
„Papucii pot să mi-i iau, domnule?”, a fost singura întrebare a urmăritului general, considerat de poliţişti un individ extrem de periculos.
Înconjurat de cagulişti, Radu Popescu a fost urcat într-una din maşinile judiciariştilor şi dus direct în arestul poliţiei.
Radu Popescu este şi autorul altor fapte cu violenţă, fiind liberat condiţionat din penitenciar cu doar 16 zile înainte de a-i tăia degetul lui Samoil A..

 

„Tomuţa”, fugar în continuare

Din lotul celor care au participat la schingiuirea afaceristului rădăuţean, doar „Popescanu” se află în prezent în spatele gratiilor. Radu Sfichi (38 de ani), din Gălăneşti, şi Petru Muntean (45 de ani), din Vicovu de Jos, sunt judecaţi în stare de libertate, după ce au fost o vreme arestaţi preventiv, iar Vasile Coroamă –„Tomuţa”, pe numele căruia figurează un mandat de arestare, este încă dispărut, fiind căutat ca iarba de leac de judiciariştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Din informaţiile existente, „Tomuţa”, cel care a ordonat sechestrarea şi torturarea omului de afaceri, căruia îi impută o datorie de circa 150.000 de euro, se află încă în zona Rădăuţi.

 

Povestea afaceristului sechestrat şi torturat pentru o datorie de 150.000 de euro

Povestea pentru care „Popescanu” şi „Tomuţa” au ajuns pe lista urmăriţilor general s-a petrecut în dimineaţa zilei de 1 mai 2009, atunci când, potrivit anchetatorilor, cei patru l-au sechestrat pe Samoil A., pentru o datorie de circa 150.000 de euro, iar după ce l-au ameninţat şi bătut, i-au tăiat şi un deget pe care l-au dat unui câine din curtea vilei lui Vasile Coroamă, acolo unde s-au petrecut scenele de coşmar.
După ce afaceristul a ajuns la spital şi s-a decis să facă plângere la poliţie (n.r. - iniţial a declarat că s-a autoaccidentat pe când tăia lemne), două dintre tirurile firmei de transport pe care o deţine, parcate pe raza comunei Gălăneşti, au fost incendiate.
Incendiată a fost şi maşina unui alt inculpat în acest dosar, Petru Munteanu, cel care, după ce s-a predat alături de Vasile Coroamă, a recunoscut, iniţial, acuzaţiile anchetatorilor.
Ulterior, Munteanu şi-a schimbat declaraţiile, motivând în faţa instanţei că nu e nimic adevărat, că a fost obligat de anchetatori să facă acele afirmaţii.
De cealaltă parte, Coroamă susţine că totul e o înscenare ordinară, că Samoil A., cu care a fost în relaţie de prietenie, şi-a tăiat singur o bucată de deget, pentru a scăpa de datoria de 150.000 de euro şi a-i arunca după gratii pe cei cărora le datora bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 50 de poliţişti implicaţi în prinderea lui „Popescanu”.
 Vizualizări articol: 2896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 15 voturi
Aproape 50 de poliţişti implicaţi în prinderea lui „Popescanu”3.2515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   50 de incompetenti trimis de
(14 nov 2009, 15:50:46
ce spectacol de super urmariri si deschideri in forta au mai facut o companie de asa zisi politisti dia lui garcia.popescanu o fi avut vrio baza militara pe toloaca si opunia rezistenta???nu sa specificat cite focuri de arma sa tras.caci la opriria unui microbuz liau trebuit 18 gloante sa traga ca sa poata fi oprit.ha ha ha .politiste facuti la apelul bocancilor.de var auzi cei din america var lua la ei ca buni sunteti de spectacole

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei