Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Irlanda le oferă bani imigranţilor pentru a se întoarce în ţările de origine

Duminică, 15 Noiembrie 2009 (16:26:29)

Ministerul irlandez al Justiţiei a anunţat la acest sfârşit de săptămână că începe un proiect finanţat de UE pentru a convinge muncitorii străini şi solicitanţii de azil să se întoarcă în ţările de origine, relatează The Observer, în ediţia electronică.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru The Observer la acest sfârşit de săptămână că schema se va aplica doar cetăţenilor din afara UE care locuiesc în Irlanda şi va presupune cheltuieli în valoare de aproximativ 600.000 de euro în acest an. "Banii nu vor fi oferiţi direct indivizilor, schema desfăşurându-se mai degrabă prin proiecte şi organizaţii", a adăugat ea.

Ministerul a precizat că nu a estimat numărul imigranţilor care ar putea beneficia de această măsură, iar campania a fost promovată vineri de publicaţiile irlandeze.

Acest program de repatriere voluntară a fost conceput pe fondul temerilor tot mai mari privind costurile imigraţiei în Irlanda. Astfel, săptămâna trecută, primarul oraşului Limerick a generat o dispută politică atunci când a cerut deportarea tuturor cetăţenilor UE care au rămas fără loc de muncă de peste trei luni şi solicită beneficii sociale.

Primarul a fost nevoit să îşi retragă cuvintele după o serie de proteste, în timp ce partidul său, Fine Gael, s-a distanţat de comentariile sale.

Potrivit biroului de statistică al Irlandei, circa 18 la sută dintre locuitori nu au cetăţenie irlandeză. Majoritatea provin din Europa de Est, China, Brazilia şi vestul Africii sau sunt cetăţeni britanici care s-au stabilit aici.

Unii academicieni susţin însă că cifra reală este de peste 20 la sută, ceea ce înseamnă că cetăţenii străini din Irlanda reprezintă o cincime din populaţie. Majoritatea au venit în Irlanda în perioada expansiunii economice, pentru a ocupa locuri de muncă vacante din construcţii, vânzări sau turism.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irlanda le oferă bani imigranţilor pentru a se întoarce în ţările de origine.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Irlanda le oferă bani imigranţilor pentru a se întoarce în ţările de origine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei