Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România nu putea intra în UE dacă n-ar fi fost întreruptă continuitatea statului comunist

Duminică, 15 Noiembrie 2009 (14:22:36)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Braşov, că România n-ar fi putut intra în Uniunea Europeană fără a gasi modalitatea politică de a întrerupe continuitatea statului comunist, prin Raportul Tismăneanu.

Şeful statului a depus o coroană de flori, duminică, la monumentul Revoltei din 15 Noiembrie 1987 din Braşov şi a susţinut un discurs de condamnare a regimului comunist din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Traian Băsescu a sosit la Braşov în jurul orei 10.00, fiind întâmpinat de Garda de Onoare Regimentul 30 "Mihai Viteazu" şi de oficialităţile braşovene şi de câteva sute de braşoveni care au venit la ceremonia de comemorare a Revoltei din 15 noiembrie
1987 a muncitorilor braşoveni.

"Mişcarea muncitorilor de la Braşov încheie ciclul revoltelor din alte ţări şi prevesteşte ceea ce în decembrie '89 avea să se întâmple. Decembrie '89 este o completare firească a ceea ce s-a întâmplat la Braşov în 15 noiembrie 1987. Era parcă semnalul
prevestitor că românii nu vor mai răbda un regim impus cu tancurile, care s-a prăbuşit tot cu tancurile scoase în stradă. Un regim pe care l-am definit în raportul de condamnare a comunismului ca fiind ilegitim şi criminal", a spus Băsescu.

Preşedintele a declarat că România n-ar fi putut intra în Uniunea Europeană dacă nu ar fi fost întreruptă continuitatea statului comunist prin Raportul Tismăneanu.

"România nu putea să intre în Uniunea Europeană fără a gasi modalitatea politică de a întrerupe continuitatea statului comunist, iar, din punct de vedere politic, raportul Tismăneanu este documentul oficial al statului român, însuşit de preşedintele în funcţie al României, prezentat în fata Parlamentului şi este deci documentul care întrerupe continuitatea statului comunist din '45 şi, din păcate, tocmai până în decembrie 2006. Nimeni până atunci nu contestase continuitatea statului comunist", a spus Băsescu.

De asemenea, Băsescu a spus că nu este suficient să ne amintim de cei care s-au jertfit pentru libertate doar în zilele speciale, de 15 Noiembrie sau 21-22 Decembrie, ci ar trebui să facem acest lucru în fiecare zi.

"Jertfa lor pentru libertate va rămâne doar un episod dacă noi ne vom aminti de ei doar în zilele speciale şi nu mereu", şi-a încheiat Băsescu discursul.

După discursul preşedintelui a urmat ceremonialul religios şi apoi cel de depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul Revoltei din 15 Noiembrie 1987 din partea Preşedinţiei, a oficialităţilor braşovene, a asociaţiilor de revoluţionari şi luptători anti-
comunişti, SRI, precum şi din partea filialelor judeţene ale partidelor politice.

După ceremonie, Traian Băsescu şi coloana oficială a părăsit Braşovul, îndreptându-se spre Sibiu unde urmează să aibă loc un miting electoral.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România nu putea intra în UE dacă n-ar fi fost întreruptă continuitatea statului comunist.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România nu putea intra în UE dacă n-ar fi fost întreruptă continuitatea statului comunist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei