Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2009 - Anul XIV, nr. 265 (4251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi; astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc

Miercuri, 11 Noiembrie 2009 (19:20:06)

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, afirmă, comentând afirmaţia lui Traian Băsescu potrivit căreia dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit va desemna alt premier, că şeful statului "astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc, poimâine numeşte al cincilea prim-ministru".

Mircea Geoană a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Hunedoara, cum comentează declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora, dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit de Parlament, va desemna imediat o altă persoană pentru funcţia de premier şi că nu are în vedere dizolvarea Parlamentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Traian Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi. Cine-l mai ascultă, cine-l mai crede pe domnul Băsescu? Dintr-o voce care reprezenta ceva în opinia publică românească, astăzi este o voce irelevantă, aproape nimeni nu-l mai ascultă, astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc, poimâine numeşte al cincilea prim- ministru... Să se hotărască o dată ce vrea să facă şi, după aceea, probabil că o să-l ascultăm mai atent", a spus Geoană.

În cadrul conferinţei, candidatul PSD a reiterat că, dacă va deveni preşedinte, va numi un Guvern până de Crăciun.

El a vorbit şi despre importanţa discutării bugetului în Parlament şi că legea responsabilităţii fiscale reprezintă un punct de sprijin pentru o "luptă autentică" împotriva crizei, pentru păstrarea locurilor de muncă şi dirijarea resurselor statului către zonele strategice.

În acest context, el a subliniat că este nevoie de o lege a responsabilităţii fiscale, care să pună control asupra "dezmăţului cheltuirii banului public în România".

Mircea Geoană a participat, la Hunedoara, la un miting electoral la care au fost circa 2.000 de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR1, că nu are în vedere dizolvarea Parlamentului, dar a susţinut, răspunzând unor întrebări, că, teoretic, ar avea această posibilitate în eventualul nou mandat, în cazul respingerii Guvernului Negoiţă, pentru că "nu se resetează nimic".

"Nu analizez în acest moment posibilitatea dizolvării Parlamentului, ci, dacă nu va trece Guvernul Negoiţă, voi desemna un alt premier", a spus Băsescu.

El a spus că, dacă Guvernul Negoiţă nu va fi învestit de Parlament, va desemna imediat o altă persoană pentru funcţia de prim-ministru, alta decât actualul primar al Sectorului 3 al Capitalei.

"Dacă nu primeşte votul, vin cu un al treilea premier, dar vă asigur că nu voi aştepta validarea din 21 decembrie. Preşedintele este obligat să propună un premier", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat că intenţionează să facă o desemnare rapidă având în vedere urgenţa de a avea un Guvern.

"Dacă acest guvern mâine ar primi un vot de respingere în Parlament, aş desemna imediat un al treilea premier", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că nu-l va desemna tot pe Liviu Negoiţă.

"Nu, nu. Nu mă joc să dublez. Adică nu merg pe ideea de sfidare a Parlamentului. Eu respect instituţia Parlamentului. Voi căuta o a treia variantă. Votul, când se dă împotriva unui Cabinet, se dă împotriva premierului", a mai arătat Traian Băsescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi; astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Băsescu se răzgândeşte de trei ori pe zi; astăzi dizolvă Parlamentul, mâine îl lasă pe Boc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei