Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2009 - Anul XIV, nr. 265 (4251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Civilii din MApN au câte patru zile fără plată în noiembrie şi decembrie, iar militarii - câte şase

Miercuri, 11 Noiembrie 2009 (15:15:12)

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, miercuri, că personalul civil şi funcţionarii publici din MApN vor avea, în noiembrie şi decembrie, patru zile lucrătoare de concediu fără plată, iar personalul militar va avea, în aceleaşi luni, câte şase zile.

Stănişoară a spus că nu există încă un ordin al ministrului pentru aprobarea dispoziţiilor legislative. "Probabil că la fel ca în toate instituţiile vor fi patru zile lucrătoare pe lună pentru personalul civil şi funcţionarii publici iar pentru militari şase zile calendaristice", a spus ministrul, precizând că potrivit legii măsura se va aplica în lunile noiembrie şi în decembrie.

El a spus că Ministerul Apărării caută o soluţie referitoare la modul de aplicare a dispoziţiilor legislative pentru militarii aflaţi în misiune în teatre. "Din nefericire, consider că a fost o scăpare a legii care nu prevede excepţii. Căutăm o soluţie pentru a rezolva această problemă", a spus ministrul.

Zilele de concediu neplătit vor fi stabilite de către conducerea instituţiilor publice împreună cu angajaţii, doar pentru lunile noiembrie şi decembrie, în limita a maximum opt zile de concediu pentru întregul an, a declarat, marţi, premierul interimar, Emil Boc.

Executivul şi-a angajat, în 15 septembrie, răspunderea în faţa Parlamentului asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, însă PNL a depus o sesizare la Curtea Constituţională privind aceste legi, întârziind astfel adoptarea unor măsuri din respectivele acte normative.

Curtea Constituţională a decis săptămâna trecută, cu majoritate de voturi, că Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi Legea salarizării unitare a bugetarilor sunt constituţionale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Civilii din MApN au câte patru zile fără plată în noiembrie şi decembrie, iar militarii - câte şase .
 Vizualizări articol: 1090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Civilii din MApN au câte patru zile fără plată în noiembrie şi decembrie, iar militarii - câte şase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei