Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2009 - Anul XIV, nr. 265 (4251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Urmele tragediilor

Cimitirul maşinilor făcute zob în accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea poliţiei de pe strada Oituz din municipiul Suceava oferă celor care au treabă prim zonă un peisaj cutremurător, maşinile transformate în mormane de fiare după accidente rutiere fiind aşezate una lângă alta. Puţini sunt trecătorii care nu se opresc să se minuneze şi să se întrebe dacă a scăpat cineva din cumplitele accidente.

 

Cel mai mult atrage atenţia un microbuz Renault, care, privit din faţă, nu mai seamănă deloc a maşină. Stă în curtea poliţiei de mai bine de patru luni de zile. Pe 7 iulie, microbuzul, condus de un bărbat din comuna Bălcăuţi, s-a izbit violent de capul din beton al unui podeţ, pe DN 17, între Şcheia şi Stroieşti, după ce şoferul a lovit mai întâi un cal care se plimba pe carosabil.
În maşină se aflau şapte persoane, şoferul şi muncitori de peste hotare, care erau aduşi acasă de acesta.
Impactul cu capul de beton a fost devastator, toate cele trei persoane aflate pe scaunele din faţă murind strivite între fiarele maşinii.
Alături de alte maşini mai vechi implicate în accidente, în curtea poliţiei a ajuns, de câteva zile, şi un autoturism BMW, care arată de parcă ar fi fost băgat într-un compresor.
Oamenii care treceau ieri prin zonă erau atraşi imediat de noul „exponat”, întrebându-se cum de a ajuns într-un asemenea hal.
„Nu mai e nimic bun din maşina asta, e varză dintr-un capăt în altul”, se minuna un tânăr care studia maşina. Autoturismul BMW a fost implicat într-un accident vinerea trecută, un tânăr de 19 ani, murind strivit sub maşină după ce aceasta s-a răsturnat de mai multe ori, pe DN 2, în apropiere de Pătrăuţi.

 

Efectul psihologic asupra trecătorilor

După ce sunt implicate în accidente, maşinile ajung la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, asupra lor efectuându-se diferite tipuri de expertize, pentru lămurirea împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere şi tuturor aspectelor de interes în anchetă.
Deşi poliţiştii se feresc să precizeze oficial acest lucru, prezenţa maşinilor în parcarea prin care trec zilnic sute de oameni este considerată bine-venită şi sub aspect psihologic, imaginea oferită de acestea putând face un şofer să mediteze mai mult la ce se poate întâmpla din cauza lipsei de prudenţă pe şosele.
Conform procedurilor legale, dacă proprietarii sau rudele acestora nu mai revendică maşinile, acestea ajung la cimitirul destinat distrugerii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cimitirul maşinilor făcute zob în accidente.
 Vizualizări articol: 9237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Cimitirul maşinilor făcute zob în accidente5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei