Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2009 - Anul XIV, nr. 265 (4251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: PSD, PNL, UDMR au vrut să accept un premier, cu imagine bună, care să anuleze referendumul

Miercuri, 11 Noiembrie 2009 (17:24:04)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Brăila că liderii majorităţii parlamentare PSD, PNL, UDMR au vrut ca, pe presiune publică, şeful statului să accepte un premier convenit de ei, cu o imagine bună, căruia să-i ceară să anuleze referendumul.

"Ei au făcut un joc. Au vrut ca, pe presiune publică, să accept un premier convenit de ei, cu o imagine bună, căruia să-i ceară să anuleze referendumul. Iaca n-a mers", a spus Traian Băsescu în timpul mitingului electoral de la Brăila.

El a explicat că "nu a mers" pentru că a răspuns solicitărilor lor, desemnând iniţial un premier independent, pe Lucian Croitoru, apoi propunând un prim-ministru care a obţinut tot 80% la alegerile locale şi care este apreciat ca cel mai bun gospodar din Bucureşti, Liviu Negoiţă. "Acum aşteptăm să vedem dacă acceptă un bun gospodar. Aş vrea. Ar trebui să-l accepte pentru că România are nevoie de guvern, dar mă tem că vor rămâne agăţaţi tot de ceea ce şi-au dorit. Le trebuie un prim-ministru în spatele căruia să poată să emită un act normativ urgent de suspendare a referendumului sau de anulare a lui, ori să poată să-şi continue privatizările, dar ceea ce eu cred că se va întâmpla va fi decontul pentru acele trei guverne pe care le-a doborât, pe care-l vor plăti pe data de 22", a spus Băsescu.

El a apreciat că nimic nu justifică în perioadă de criză "să trânteşti două guverne şi să refuzi să-l instalezi pe cel de al treilea". "Astea ne arată cât de puternice sunt interesele oamenilor care s-au constituit în acest grup. Niciodată cât timp eu voi fi preşedintele României nu voi desemna un premier asupra căruia s-au înţeles Voiculescu, Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie şi Geoană, susţinut de Patriciu şi de Vântu", a mai spus Traian Băsescu.

El a afirmat că "goana lor de a controla activitatea Guvernului" nu vine din dorinţa de a face bine ţării ci din dorinţa să se reia marile privatizări. "Aceşti oameni vor să pună un premier cu o imagine bună, naiv, necunoscător al mişcărilor politice de la Bucureşti ci folosindu-l ca perdea în spatele lor să-şi rezolve marile probleme legate de privatizări", a conchis Traian Băsescu precizând că se doreşte privatizarea Poştei Române, a minerlor de sare, a Transgaz şi Romgaz, privatizări pe care el le-a blocat în interes naţional în cadrul CSAT.

De asemenea, Băsescu a spus că perspectiva lui Geoană este să devină "un cadavru politic". "Acum pregătesc a doua imagine (după cea a lui Klaus Iohannis n.r.) pe care vor s-o vândă. Această imagine este a lui Mircea Geoană, chipurile finul diplomat în spatele căruia se află Ion Iliescu şi Vanghelie şi Hrebenciuc şi Voiculescu", a declarat Băsescu la Brăila.

El a mai spus că cei nominalizaţi urmează să-l manipuleze pe Mircea Geoană dacă acesta va ajunge preşedintele României: "Oricât i-ar face injecţii cu sondaje INSOMAR, ale asunt ca injecţiile cu apă distilată. Pot să-ţi ajungă în inimă şi să mori de un tratament neadecvat, iar perspectiva lui este să devină un cadavru politic".

"Se lasă atât de mult manipulat de fundaţiile lui Vântu de la INSOMAR, de Ion Iliescu, Vanghelie, de Hrebenciuc, încât eu personal n-aş putea nici în cele mai rele vise, dacă n-aş fi candidat, să votez un astfel de om", a mai spus Băsescu.

La mitingul organizat miercuri de PDL, la care preşedintele Traian Băsescu a fost însoţit de soţia sa Maria, au participat peste 1.000 de persoane în Sala Casei Tineretului, în timp ce alte aproximativ 1.000 de persoane au urmărit discursul lui Traian Băsescu pe două minitoare în din faţa imobilului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: PSD, PNL, UDMR au vrut să accept un premier, cu imagine bună, care să anuleze referendumul.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: PSD, PNL, UDMR au vrut să accept un premier, cu imagine bună, care să anuleze referendumul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei