Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorii cer instanţei arestarea preventivă a lui Nati Neir pentru înşelăciune

Marţi, 20 Octombrie 2009 (16:20:58)

Audierea lui Nati Meir la Parchetul Capitalei s-a încheiat, acesta fiind dus, marţi la Tribunalul Bucureşti, care va judeca cererea procurorilor de arestare preventivă a politicianului pentru înşelăciune.

Procurorii l-au audiat, marţi, aproximativ trei ore pe Nati Meir şi au decis să ceară instanţei arestarea lui, poliţiştii formulând o astfel de solicitarea după ce l-au reţinut pe politician în urmă cu o zi, sub acuzaţia de înşelăciune.

Un avocat al lui Nati Meir a spus, marţi, pentru MEDIAFAX, că împotriva politicianului au fost formulate trei plângeri, una de către Dumitru Marius, impresarul lui Adrian Simionescu.

Doi dintre reclamanţii lui Nati Meir s-au prezentat, marţi, la Parchetul Capitalei, în legătură cu dosarul politicianului, pe care îl acuză că nu ar fi respectat o înţelegere legată de obţinerea unor împrumuturi de 600.000, respectiv 800.000 de euro, deşi şi-ar fi luat un comision.

Omul de afaceri craiovean Ştefan Ilinca şi Silvian Ilie Filoti s-au prezentat, marţi, la Parchetul Capitalei pentru a da declaraţii în dosarul lui Nati Meir.

Ştefan Ilinca a declarat că între el şi politician ar fi existat o înţelegere privind obţinerea unui contract de împrumut cu ipotecă. Omul de afaceri craiovean a susţinut că Nati Meir ar fi cerut în avans comisionul sumei de bani care ar fi urmat să fie obţinută în urma contractului.

Potrivit lui Ilinca, Nati Meir nu a respectat înţelegerea şi nu i-a mai facilitat obţinerea acestui contract, deşi ar fi luat comisionul stabilit. Ilinca a refuzat să precizeze care este cuantumul sumei care urma să fie obţinută prin contractul de împrumut, spunând doar că era vorba de o valuare de ordinul a sute de mii de euro.

Omul de afaceri craiovean a arătat că doreşte să se constituie parte civilă în cauză şi a susţinut că Nati Meir nu şi-ar fi respectat obligaţiile contractuale.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că cele două părţi vătămate doreau să obţină 800.000, respectiv 600.000 de euro şi că Nati Meir trebuia să ia un comision de 1,7% din aceste sume.

Luni, Nati Meir a fost audiat la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) din Capitală în legătură cu o sesizare potrivit căreia acesta ar fi înşelat mai multe persoane în timpul precampaniei sale pentru alegerile prezidenţiale.

În urma unei percheziţii în biroul lui Nati Meir, ofiţerii au ridicat, pentru cercetări, mai multe bancnote ce ar fi aparţinut persoanei înşelate, urmând ca, după expertiză, să se stabilească provenienţa banilor şi dacă aceştia erau falşi.

Recent, Brigada de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a declanşat o serie de verificări cu privire la reclamaţiile unor cetăţeni care susţineau că Nati Meir le promitea că-i ajută să obţină credite bancare, iar până la soluţionarea cererii lor, politicianul le dădea bancnote euro pe care ulterior observau că era notat cuvântul "specimen", susţin sursele citate.

Joi trecută, Nati Meir, candidat independent la Preşedinţie, anunţa că se retrage din cursa prezidenţială în semn de protest faţă de ce se întâmplă în politica românească şi că va candida pentru Camera Deputaţilor, în locul lui Bogdan Olteanu, în circumscripţia din sectorul 1 din Capitală.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii cer instanţei arestarea preventivă a lui Nati Neir pentru înşelăciune .
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorii cer instanţei arestarea preventivă a lui Nati Neir pentru înşelăciune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei