Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proprietarii de terenuri de sub luciu de apă ar putea fi împroprietăriţi pe vechile amplasamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii terenurilor aflate sub luciu de apă au şansa să fie împroprietăriţi pe vechile amplasamente. Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat, în urma unei întâlniri cu proprietarii acestor terenuri, că va relua demersurile pentru modificarea textului Legii nr. 1/ 2000, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a putea da curs solicitărilor celor 1.736 de suceveni care vor să-şi primească terenurile pe vechiul amplasament al fostei proprietăţi.
„Deosebit de aceasta, în contextul în care există deja emise un număr de 1.036 de titluri de proprietate pentru terenuri aflate sub luciu de apă, susţinem demersurile foştilor proprietari de a solicita instanţelor judecătoreşti obligarea Statului Român şi a Agenţiei Domeniului Statului, în calitate de administrator al terenurilor, să pună la dispoziţia comisiilor locale de fond funciar suprafeţele necesare, cu obligarea comisiilor locale de fond funciar să pună în posesie cetăţenii cărora li s-a reconstituit dreptul de proprietate, indiferent dacă până la această dată li s-a emis sau nu titlu de proprietate”, a declarat prefectul Sorin Popescu.
În acelaşi timp, el a precizat că a dispus deja Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava să întocmească de urgenţă planurile parcelare pentru suprafeţele de teren aflate sub luciu de apă. Sorin Popescu a adăugat că după finalizarea acestor planuri se va întâlni din nou cu proprietarii terenurilor aflate sub luciu de apă în vederea continuării demersurilor pentru rezolvarea problemelor pe care aceştia le au.

 

Primăriile trebuie să prezinte situaţia exactă a terenurilor pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii cu prefectul judeţului, proprietari de teren de sub luciu de apă din comuna Bosanci au sesizat faptul că, deşi există hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă în baza căreia au fost emise titluri de proprietate, ADS Suceava a refuzat predarea terenurilor. La rândul său, prefectul a arătat că în momentul de faţă comisia judeţeană de fond funciar Suceava a făcut demersuri la ADS Bucureşti, care a restituit documentaţia pentru completare şi a înştiinţat ADS Suceava pentru încheierea protocolului.
În ceea ce-l priveşte pe reprezentantul ADS Suceava, Ioan Băncescu, acesta a arătat că deja s-a întocmit un proces verbal de delimitare al terenurilor aflate în discuţie, document care a fost transmis la unele Comisii locale. Băncescu a mai spus că în respectivul proces verbal s-a specificat că anumite suprafeţe, respectiv digurile iazurilor sub care se află terenurile, sunt în proprietatea Piscicola şi, potrivit legislaţiei în vigoare, trebuie să existe o înţelegere între comisiile locale şi Piscicola.
„Având în vedere că din cele prezentate a rezultat faptul că situaţiile arătate de către primari nu coincid cu cele transmise la Prefectură, pentru a clarifica situaţia şi a se întocmi o evidenţă clară a persoanelor care revendică aceste terenuri şi a suprafeţelor exacte pentru care li s-a reconstituit dreptul de proprietate, am solicitat primarilor prezenţi la întâlnire ca până la data de 22 octombrie a.c. să prezinte situaţia reală, la care vor anexa copii de pe registrele agricole, adeverinţele de proprietate şi titlurile de proprietate”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii de terenuri de sub luciu de apă ar putea fi împroprietăriţi pe vechile amplasamente.
 Vizualizări articol: 1886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Proprietarii de terenuri de sub luciu de apă ar putea fi împroprietăriţi pe vechile amplasamente4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei