Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

Bolnavii cu cancer şi diabet au asigurată medicaţia până în 2010

Marţi, 20 Octombrie 2009 (16:50:16)

O rectificare bugetară făcută în urmă cu două zile a rezolvat deocamdată problema finanţării programelor naţionale de sănătate, altfel spus medicaţia pentru bolnavii de cancer şi diabet este asigurată până la sfârşitul anului. Preşedintele-director al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CAS) Suceava, dr. Cristina Iordăchel, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ultima rectificare, de 7,3 milioane de lei, permite eliberarea medicamentelor pentru diabet şi afecţiuni oncologice „fără nici un fel de probleme”.
Dr. Iordăchel a afirmat că în ultima perioadă a avut discuţii şi cu spitalele din judeţ pe tema finanţării şi a precizat că cifrele de contract sunt la nivelul trimestrelor doi şi trei. Prin urmare, creditele bugetare vor acoperi cheltuielile salariale şi utilităţile, iar la unele spitale din judeţ parţial şi hrana, iar cu credite de angajament se vor achiziţiona medicamente şi materiale sanitare. „Nu este nici o problemă în aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare, cifra de contract lunară permite angajarea de noi contracte de achiziţii, care vor fi plătite în cursul anului 2010”, a arătat dr. Cristina Iordăchel.
Ea a spus că din informaţiile pe care le are reiese că şi distribuitorii de medicamente îşi relaxează termenele de plată, de la 180 la 210 zile, iar farmaciile nu au motive să nu respecte contractele în ceea ce priveşte eliberarea medicamentelor gratuite pentru afecţiuni acute şi a medicamentelor compensate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii cu cancer şi diabet au asigurată medicaţia până în 2010.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolnavii cu cancer şi diabet au asigurată medicaţia până în 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei