Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Olărean va fi pus la punct de Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După cinci luni de la instalarea celui de-al treilea viceprimar rădăuţean din mandatul 2008-2012 - colonelul în rezervă Simion Sticleţ -, primarul în exerciţiu, Aurel Olărean, va primi o corecţie chiar din partea colegilor săi de partid din deliberativul local.
Mai precis, cinci consilieri PD-L, Gheorghe Ardelean, Doboş Dorimedont, Adrian Nicolae, Puiu Dumitru Mihalescul şi Mariana Chindea au iniţiat un proiect de hotărâre prin care propun ca activitatea instituţiilor subordonate Consiliului Local să fie coordonată de viceprimarul municipiului.
Mai mult, această iniţiativă este susţinută şi de consilierii PSD, PNŢCD şi PNL, proiectul de hotărâre urmând a fi dezbătut în şedinţa ordinară de peste două zile.
Conform proiectului, viceprimarul va avea atribuţii „pe linia coordonării, îndrumării şi răspunderii desfăşurării activităţilor instituţiilor subordonate Consiliului Local, respectiv Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Muzeal, Direcţia de Asistenţă Socială, Clubul Sportiv Municipal Bucovina şi Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor”.
De asemenea, viceprimarul va avea obligaţia „să prezinte trimestrial rapoarte de activitate”, iar „primarul, secretarul municipiului şi personalul din cadrul primăriei vor sprijini din punct de vedere financiar, juridic şi gospodăresc”, serviciile subordonate Consiliului Local.

 

„Această hotărâre va lămuri haosul creat de primar”

Consilierii PNŢCD spun că vor sprijini acest proiect de hotărâre, mai ales că până la această dată viceprimarului municipiului nu i-au fost delegate atribuţii de către primar.
„Mi s-ar părea normal ca şi viceprimarul să facă ceva pentru salariul pe care-l primeşte. Întrucât primarul nu binevoieşte să-i delege atribuţiuni, ne vom gândi în Consiliul Local să-i găsim noi atribuţii”, a declarat preşedintele PNŢCD Rădăuţi, fostul viceprimar Dorin Vataman.
La fel, consilierii PSD susţin proiectul, acuzând „haosul” din instituţiile subordonate Consiliului Local.
„Probabil această hotărâre va lămuri haosul creat de primar în instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local, speculând o slăbiciune a Consiliului Local şi interpretând în mod personal legislaţia în vigoare. Este inadmisibil ca de peste un an să nu existe director la Muzeu, iar la Casa de Cultură să existe patru directori interimari, fără să se ţină vreun concurs, tot în interval de un an”, a spus preşedintele PSD Rădăuţi, Iulian Băncescu.
Şi PNL vrea ca viceprimarul să coordoneze aceste instituţii, pentru „eficientizarea” activităţilor desfăşurate aici.
„PNL va susţine acest proiect de hotărâre deoarece viceprimarul este reprezentantul Consiliului Local în executiv, îşi desfăşoară activitatea în Primărie şi este cel mai potrivit să coordoneze activitatea instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Local. Viceprimarul poate informa Consiliul Local atunci când ceva nu este în ordine, pentru a adopta hotărârile ce se impun”, a afirmat preşedintele PNL Rădăuţi, ex-viceprimarul Constantin Galan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean va fi pus la punct de Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 3000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Primarul Olărean va fi pus la punct de Consiliul Local4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei