Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 oct 2009 - Anul XIV, nr. 246 (4232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu susţine existenţa în continuare a Ministerului Tineretului şi Sportului

Marţi, 20 Octombrie 2009 (18:05:38)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, cu prilejul decorării sportivilor medaliaţi în 2009 în competiţii internaţionale, că este un susţinător al continuării existenţei Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), chiar dacă va fi necesară o restructurare a formulelor guvernamentale.

"Vă doresc mult succes, asigurându-vă că ceea ce am promis; înfiinţarea unui minister al tineretului şi sporturilor rămâne în continuare o promisiune de care mă voi ţine, chiar dacă vor exista necesităţi de restructurare a formulelor guvernamentale. Voi încerca să menţinem acest minister, pentru ca problemele sportului, ale tineretului să fie discutate în fiecare săptămână în faţa primului-ministru. Vă mulţumesc mult şi vă doresc mult succes la competiţiile la care veţi participa de acum înainte", a declarat Traian Băsescu, la ceremonia de decorare a sportivilor şi personalului tehnic care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile internaţionale în anul 2009.

El a mai spus că performanţa este "un lucru complicat".

"Pentru ce aţi făcut pentru România, pentru sportul românesc, doresc să vă mulţumesc tuturor, sportivi, antrenori, tehnicieni, oameni care aţi stat în spatele performanţei şi în mod deosebit celor care au făcut performanţa. Sigur, performanţa este o realitate care se obţine în echipă, între sportivi şi tehnician, între familia sportivului şi sportiv. Este un lucru complicat performanţa", a afirmat şeful statului.

Băsescu a mai spus că rezultatele sportivilor români i-au depăşit aşteptările, după pesimismul afişat de foarte mulţi după Olimpiada de la Beijing.

"Iată că predicţiile cu privire la prăbuşirea sportului românesc nu se adeveresc şi nu se adeveresc în primul rând datorită sportivilor şi tehnicienilor. Nu este sfârştitul anului, dar mă apropii eu de sfârşitul mandatului şi nu am vrut să las datorii sau obligaţii neonorate, de aceea să desfăşoară această ceremonie astăzi şi nu la sfârşitul anului", a precizat Traian Băsescu.

În opinia sa, există speranţe că sportul românesc va continua să se situeze pe un drum de revenire, de ajungere din nou la nivelul pe care l-a atins în anii 80.

"Aş spune că bilanţul sportului românesc ne arată că mergem înainte şi că vom rămâne performeri şi în continuare, mai ales că aceste medalii sunt obţinute toate la discipline olimpice. Nu aş vrea să vă vorbesc mai mult decât trebuie, v-am chemat astăzi aici doar să vă felicit în numele meu şi în mod deosebit în numele românilor care s-au simţit mândri atunci când dumneavoastră aţi realizat performanţa şi au tratat cu bucurie şi medaliile de bronz şi pe cele de argint, dar şi pe cele la care s-a cântat imnul de stat al României, medaliile de aur", a adăugat Băsescu.

La rândul său, gimnastul Marian Drăgulescu i-a mulţumit preşedintelui Băsescu în numele celor peste 50 de sportivi medaliaţi pentru distincţiile acordate.

"Mult stimate domnule preşedinte al României, uniunea sportivilor care astăzi au primit din partea dumneavoastră înalte distincţii de stat şi în numele meu personal vă adresăm mulţumiri. Suntem foarte mândri că am reuşit în competiţiile mondiale şi europene la care am reprezentat România în acest an să facem ca, prin performanţele obţinute, tricolorul noastru să fluture pe cel mai înalt catarg", a spus emoţionat Drăgulescu, citind un discurs pregătit anterior.

El a mai spus că premierea de astăzi la Preşedinţia ţării şi distincţiile acordate reprezintă un "gest de preţuire" a eforturilor deosebite pe care sportivii, antrenorii, tehnicienii şi colectivele federaţiilor sportive naţionale le depun în cadrul pregătirii pentru competiţiile internaţionale.

"Solemnitatea oferirii distincţiilor ne-a emoţionat şi reprezintă pentru noi toţi un moment de bucurie şi un stimulent în vederea continuării cu aceeaşi perseverenţă a muncii de perfecţionare sportivă şi cucerirea de noi trofee. Încă odată, stimate domnule preşedinte, vă adresăm recunoştiinţa şi respectul nostrum deosebit. Trăiască România!", a încheiat Marian Drăgulescu, în aplauzele asistenţei.

Preşedintele Traian Băsescu a medaliat marţi, la Palatul Cotroceni, peste 50 de sportivi, antrenori şi tehnicieni, printre care Mihai Covaliu, Dan Găureanu, Marian Drăgulescu, Ana Pogras, Nicoleta Lenuţa şi Costel Grasu şi Estera Dobre.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat, printre alţii, ministrul interimar al Tineretului şi Sportului Sprina Plăcintă, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă şi Octavian Belu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu susţine existenţa în continuare a Ministerului Tineretului şi Sportului .
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu susţine existenţa în continuare a Ministerului Tineretului şi Sportului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei