Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Singura soluţie de ieşire din criză este abolirea stării conflictuale dintre instituţii

Vineri, 16 Octombrie 2009 (15:33:44)

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, candidat independent la Preşedinţie, a declarat, vineri, la Braşov, că singura cale de ieşire din criza economică şi din cea politică este "abolirea stării conflictuale dintre instituţii, dintre instituţii şi cetăţeni şi dintre cetăţeni între ei".

Oprescu a spus, într-o conferinţă de presă, că administraţia publică se confruntă cu trei probleme: fenomenul de politizare a structurilor profesioniste care acţionează în cadrul serviciilor publice, aparenţa de descentralizare a administraţiei locale şi subfinanţarea administraţiei locale în anumite regiuni ale ţării.

"Se ţine seama, în general, tot de factorul politic. Procedurile de accesare a banilor europeni sunt de mutle ori strâmbe. Şi eu m-am lovit la rândul meu în Bucureşti de acest lucru. Cred că Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie să se aplece mult mai mult asupra acestor proceduri, al fel ca şi Ministerul Dezvoltării, pentru că nu facem altceva decât să batem pasul pe loc“, a mai spus Oprescu.

De asemenea, el a precizat că susţine cu tărie ideea unui guvern de profesionişti neangajaţi politic, iar "fiecare profesionist trebuie să îşi găsească locul în domeniul de activitate al lui pentru că are expertiza necesară“.

"Mă gândesc la un tehnocat pentru funcţia de premier, care nu este angajat politic, la miniştri care sunt profesionişti, pentru etapa asta grea pe care o parcurgem acum. Nu există o reţetă universal valabilă care să te facă bine de toate bolile. Sănătatea nu e contagioasă, bolile sunt contagioase şi atunci nu reprezintă panaceul universal, ci reprezintă una dintre variantele cele mai viabile în momentele astea grele“, a adăugat Oprescu.

El nu a vrut să vehiculeze un nume al unor tehnocaţi pe care i-ar susţine în funcţia de premier, motivând că nu îşi doreşte să îi facă "ţinte politice“.

Oprescu a participat, vineri, la Braşov, la conferinţa Patronatului din serviciile publice, la care au fost prezenţi mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene din ţară.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Singura soluţie de ieşire din criză este abolirea stării conflictuale dintre instituţii.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Singura soluţie de ieşire din criză este abolirea stării conflictuale dintre instituţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei