Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căldură

Sucevenii, atenţionaţi să deschidă gigacalorimetrele blocurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caloriferele din locuinţele multor suceveni au rămas reci miercuri seară, deşi Termica a început furnizarea căldurii, după ora 22.00, pe două magistrale de termoficare, care alimentează cartierele Burdujeni, Centru şi Areni.
Principala cauză a lipsei căldurii în multe locuinţe o reprezintă faptul că gigacalorimetrele de la subsolul blocurilor au rămas închise încă din primăvară, când, la decizia asociaţiilor de proprietari şi uneori chiar la dorinţa locatarilor de pe o singură scară de bloc, pentru a face economii, au fost închise înainte ca Termica să ia decizia sistării căldurii.

 

Gigacalorimetre închise şi instalaţii neaerisite

“La furnizarea căldurii nu au fost probleme deosebite, cu excepţia zonei PT Gară Burdujeni, unde vechimea reţelelor şi-a spus cuvântul. La toate celelalte puncte termice, mai puţin cele care au intrat în proces de modernizare, căldura a fost furnizată pe tot timpul nopţii, iar singurul motiv pentru care nu a ajuns în locuinţele sucevenilor este legat fie de gigacalorimetrele închise, la nivel de bloc ori scară de bloc, ori de probleme la instalaţia interioară a blocurilor”, a declarat directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă.
În aceste condiţii, recomandarea adresată asociaţiilor de proprietari şi locatarilor blocurilor unde căldura nu s-a făcut simţită este de a deschide gigacalorimetrele şi chiar de a se ocupe de aerisirea instalaţiilor interioare, dacă încălzirea este în continuare deficitară.
Luarea acestor măsuri este necesară cu atât mai mult, cu cât, de joi seara, Termica a început să furnizeze căldură şi către locuinţele racordate la magistrala II de termoficare.

 

De duminică, apă caldă şi căldură la încă zece puncte termice

Teoretic, din 15 octombrie, Termica a început să dea căldură în toată Suceava, fiind alimentate toate cele trei magistrale de termoficare. Numai că, în practică, căldura ajunge doar la 35 din cele 50 de puncte termice din Suceava, pentru că, pe lângă cele cinci puncte termice la care se mai lucrează pe partea de modernizare, alte zece puncte termice sunt afectate de lucrările nefinalizate la timp de Instcomp la magistrala de termoficare din zona Cartodrom.
Dacă lucrările vor fi finalizate până sâmbătă seara, în cursul zilei de duminică ori cel târziu luni vor beneficia de căldură şi apă caldă şi locuitorii din Obcini şi cei din George Enescu.
Cel mai târziu vor primi apă caldă şi căldură sucevenii racordaţi la punctele termice Obcini 1, Zamca 5, Cuza Vodă 6, A 4 Tipografie şi George Enescu 4/3/1, la care lucrările de modernizare şi înlocuire a conductelor secundare vor fi finalizate în jurul datei de 25 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, atenţionaţi să deschidă gigacalorimetrele blocurilor.
 Vizualizări articol: 2765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 9 voturi
Sucevenii, atenţionaţi să deschidă gigacalorimetrele blocurilor3.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei