Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Dacă se ajunge la politizarea justiţiei nu mai avem niciun pas până la o dictatură politică

Vineri, 16 Octombrie 2009 (16:13:36)

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat, vineri, la Braşov, că dacă se va ajunge la politizarea justiţiei "nu mai avem de făcut niciun pas până la o dictatură politică" şi că a constatat că acest lucru a început deja să se întâmple, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă se va politiza justiţia ea nu va mai reprezenta o putere în stat, ci va fi aservită politic. A început să fie aservită, dar nu mă întrebaţi de când, că asta am constatat-o în funcţie de ceea ce s-a întâmplat în viaţa noastră. Am constatat-o în momentul în care, ca membru al unui partid politic, ca senator şi ca director de spital, doi ani de zile, din 2005 - 2007, n-aş putea spune că oamenii de profesie, mă refer la procurori, s-au purtat altfel decât normal cu mine. Dar şi eu am parcurs acea perioadă în care pedigree-ul nu era complet dacă nu aveai o plângere penală făcută la DNA sau la Procuratura Generală în cazul meu. Dar m-a ferit Dumnezeu de chestia cu plimbatul cu cătuşe", a spus Oprescu, vineri, într-o conferinţă de presă, la Braşov.

El a precizat că puterea nu poate fi decât constituţională, iar rolul unui preşedinte de ţară este acela de a fi un mediator între instituţii, şi nu de a provoca conflicte între instituţii şi oameni.

"Rolul unui preşedinte este de a negocia cât se întinde această putere politică şi cât de bine face ea, cu un aparat cu un mecanism care nu execută la ordin, ci care îşi exercită un anumit progam", a mai spus candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu.

El a spus că crede cu tărie în posibilitatea României de a intra în normalitate şi de a ajunge la un echilibru în ceea ce priveşte criza politică actuală.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Dacă se ajunge la politizarea justiţiei nu mai avem niciun pas până la o dictatură politică.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Oprescu: Dacă se ajunge la politizarea justiţiei nu mai avem niciun pas până la o dictatură politică1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei