Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie definitivă

„Coaţă”, pus în libertate de Tribunalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioan Popovici, zis „Coaţă”, patronul pensiunii „Casa de Piatră”, a fost pus în libertate, după mai bine de un an de arest preventiv. Acuzat că a comandat incendierea pensiunii „La Dolce Vita”, aparţinând unui rival în afaceri, „Coaţă” a părăsit Penitenciarul Botoşani, iar ieri după-amiază a ajuns acasă.

 

Decizia de punere în libertate a lui Ioan Popovici a fost luată la primele ore ale dimineţii de ieri de judecătorii Tribunalului Suceava şi a fost salutată de avocatul acestuia. „Mulţumesc Justiţiei sucevene în numele clientului meu. Lui Coaţă i s-a făcut, în sfârşit, dreptate”, a declarat avocatul Marius Striblea.
Nu aceeaşi opinie au avut-o şi foştii vecini ai lui „Coaţă”. Dumitru Berbece, patronul pensiunii „La Dolce Vita”, mistuită de un devastator incendiu în vara anului trecut, şi-a exprimat temeri vizavi de eliberarea individului acuzat că a comandat actul criminal.
„Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat, pur şi simplu am rămas fără cuvinte. Eliberarea lui Coaţă înseamnă că nu va mai fi un proces corect, pentru că va influenţa şi intimida martorii. De când se judecă dosarul, din cei 19 martori, a fost audiat unul singur. Credeţi că mai vine cineva acum, când Coaţă este liber?”, s-a întrebat Dumitru Berbece.
Şi soţia acestuia, Maria Berbece, este la fel de preocupată de evenimentele de ieri. „Parcă-l văd cum ne rânjeşte în faţă şi este normal să ne fie teamă. Dacă a fost în stare să ne dea foc când nu aveam nimic cu el, nici nu vreau să mă gândesc ce va fi acum”, a mărturisit Maria Berbece.

 

„Coaţă” a fost arestat la mijlocul lui septembrie 2008

„Coaţă” a stat după gratii 13 luni, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare în septembrie 2008. Probele care l-au incriminat pe Popovici şi care i-au determinat pe judecători la acea vreme să-l aresteze au fost convorbirile pe care acesta le-a avut cu Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, cel care a pus focul la pensiunea „La Dolce Vita”, în noaptea de 28 spre 29 iulie 2008. „Polonic” a decis să-l toarne pe „Coaţă” pentru că acesta nu i-a achitat întreaga sumă promisă pentru incendierea pensiunii lui Dumitru Berbece. Preţul mârşăviei a fost 50.000 de lei şi un apartament. Cu ocazia anchetei, „Polonic” a declarat că a mai fost angajat de „Coaţă” pentru a incendia locuinţa lui Dumitru Berbece. Evenimentul s-a petrecut cu doar o zi înaintea incendiului de la „La Dolce Vita”, iar pagubele au fost estimate atunci la 100.000 de lei.
În urma incendiului care a mistuit pensiunea „La Dolce Vita”, pagubele s-au ridicat la 600.000 de euro, iar proprietarul nu avea asigurare, deoarece în acea perioadă clădirea se afla în renovare şi extindere.

 

Cum l-a turnat „Polonic” pe „Coaţă”

Povestea incendiilor în stil mafiot a fost recunoscută de „Polonic” în arestul Poliţiei Suceava, unde era cercetat într-un alt dosar. Iniţial, poliţiştii nu l-au crezut, motiv pentru care Mândrilă a fost dus la detectorul de minciuni, unde s-a constatat că spune adevărul.
Plecând de la aceste amănunte, oamenii legii au cerut interceptarea convorbirilor telefonice dintre „Polonic” şi „Coaţă”. Mândrilă l-a sunat pe Popovici din arestul Poliţiei şi i-a spus că anchetatorii îl bănuiesc că ar fi implicat în izbucnirea celor două incendii. „Coaţă” a intrat în panică şi i-a cerut lui „Polonic” să aibă grijă ce vorbeşte şi, orice ar fi, să nu pronunţe numele său.
Mai mult, Popovici i-a trimis lui Mândrilă la arest, prin intermediul altor persoane, tot felul de bunuri şi sume de bani (3.000 de euro şi 4.200 de lei).
După arestarea lui „Coaţă” lucrurile au luat o altă turnură. „Polonic” a retractat tot şi a spus că a dat acele declaraţii sub presiune. Curios, după trimiterea în judecată, cei doi au stat în aceeaşi celulă a Penitenciarului Botoşani, fapt care ridică semne de întrebare asupra declaraţiilor din dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Coaţă”, pus în libertate de Tribunalul Suceava.
 Vizualizări articol: 4253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 14 voturi
„Coaţă”, pus în libertate de Tribunalul Suceava3.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INCREDIBIL...DAR ADEVARAT trimis de
(16 oct 2009, 20:54:44
SE INTAMPLA LA SUCEAVA DRAGI COMPATRIOTI...MAI EXACT LA TRIBUNALUL SUCEAVA
2.   Sa fie atent aristocratul acum trimis de
(17 oct 2009, 16:40:37
Trebuie sa-si asigure constructia ca ar fi pacat de investitie,asta oricum nu are tigla pe casa,si daca justitia noastra asa stie sa-si apere cetatenii,ar fi mai bine sa ne facem mutatie prin Zimbabwe sau vreun bantustan mai rasarit,decat sa asteptam sa vina un de asta sa ne dea foc,ca nu ii place cum bate soarele in fereastra de langa casa lui de piatra.Pe omul ala care a avut Dolce Vita are cine sa-i asigure drepturile cetatenesti in orasul acesta?Sau se poate astepta oricand sa-l intalneasca face to face pe cel care i-a pus in pericol chiar existenta.Cei care au dat verdictul eliberarii lui Coata se vor putea uita in ochii acelui om,Dumitru Berbece?Sau ii vor trimite mesaje de condoleante familiei dupa ce isi va intra in mana generalul Coata?Traiasca justitia romana,mai aveti din astia care trebui sa-si plombeze dintii,care au nevoie de liposuctii,de facut manichiura,pedichiura,sufera de claustrofobie etc!Nu suporta regimul de detentie,intelegeti?Severin fara ambele picioare poate.
3.   Judecatorii din Romania apara infractorii trimis de
(18 oct 2009, 08:33:21
Nu stiti ca judecatorii din Romania apara infractorii? Va convingeti in fiecare zi! Nu vedeti ca toate lichelele si toti ratatii se fac judecatori peste noapte. Rar vezi un om competent, bine educat si destept pentru asa o functie? Restul nu fac nici doi bani. Vor salarii de mii de euro ca in Occident, dar ei nu cunosc nici limba romana, de legi nici nu mai vorbim. In toata Romania exista multi ratati in functii de judecatori. Dar au si ei case si nu se stie cand le vor arde si lor, pentru ca Dumnezeu nu doarme. La Vatra Dornei este presedinta amanta primarului, o fosta profesoara suplinitoare de muzica, care este paralela cu justitia si cu legile ei, care habar nu are ce este cu ea, care nu iti aresteaza un infractor ca moare saraca de mila lor. Ii este mila de infractori periculosi, talhari, violatori etc.Si uite asa mai iese o casa, o masina. A reclamat-o pe fosta presedinta numai ca sa-i ia locul, altfel nu ajungea niciodata in functie, cealalta era desteapta!Aceasta e pe nicaieri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei