Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Extrem de important pentru România ar fi ca Guvernul condus de Croitoru să treacă

Vineri, 16 Octombrie 2009 (13:46:11)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că este "extrem de important" ca Guvernul condus de Lucian Croitoru să treacă de Parlament, arătând că este "esenţial să se acţioneze rapid pentru rezolvarea problemelor de finanţare ale României pentru perioada noiembrie-decembrie".

Şeful statului a spus că speră să nu se ajungă la altă soluţie în cazul Guvernului.

"Extrem de important pentru România ar fi ca acest guvern să treacă", a afirmat Băsescu, menţionând că nu mai reia întrebarea de ce a trebuit să cadă Guvernul Boc II cu o lună şi câteva zile înaintea alegerilor şi când România este evaluată privind acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

"Este esenţial să acţionăm rapid pentru rezolvarea problemelor urgente de finanţare ale României pentru perioada noiembrie-decembrie şi, implicit, pentru perioada de iarnă", a mai spus preşedintele.

Întrebat dacă va desemna un al doilea premier, în cazul în care Guvernul condus de Lucian Croitoru nu va fi învestit de Parlament, Băsescu a spus că este obligat de Constituţie să facă acest lucru, dacă nu va trece Cabinetul condus de Croitoru.

"Dacă acest guvern nu trece, mă obligă Constituţia să nu stau să văd ce se întâmplă şi să încerc şi această variantă. Dar sper să rezolvăm cu acest guvern stabilitatea politică", a adăugat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, la postul public de televiziune, că dacă Guvernul condus de Lucian Croitoru nu va fi învestit de Parlament, va desemna un al doilea premier, de data aceasta politic, "din partidul cu cel mai mare număr de parlamentari", fără să nominalizeze partidul şi persoana care va fi propusă.

Articolul 85 din Constituţie stabileşte că preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

Potrivit articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament, iar candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat, joi, pe Lucian Croitoru, pentru postul de prim-ministru.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Extrem de important pentru România ar fi ca Guvernul condus de Croitoru să treacă.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Extrem de important pentru România ar fi ca Guvernul condus de Croitoru să treacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei