Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2009 - Anul XIV, nr. 243 (4229)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Croitoru: N-am făcut parte din niciun serviciu secret şi nici nu am colaborat

Vineri, 16 Octombrie 2009 (15:32:56)

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat pentru MEDIAFAX, în replică la afirmaţiile deputatului PNL Horea Uioreanu, că nu a făcut parte din niciun serviciu secret şi nici nu a colaborat vreodată cu un serviciu secret.

"N-am făcut niciodată parte, sub nicio formă, din niciun sevriciu secret, nici din ţară, nici din străinătate. Nici nu am colaborat. Nu îl cunosc pe Mircea Croitoru", a declarat premierul desemnat.

Deputatul PNL Horea Uioreanu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că din "analiza" pe care a primit-o de la "un grup de analişti" ar reieşi că "profilul şi traseul" premierului desemnat Lucian Croitoru ar putea fi ale unui "ofiţer sub acoperire".

Uioreanu a declarat că această concluzie reiese dintr-o analiză pe care a primit-o, vineri, referitoare la Lucian Croitoru.

"Din analiza pe care am primit-o de la un grup de analişti, una dintre concluzii este că profilul lui este posibil să fie al unui ofiţer sub acoperire. Aici intră calificarea şi poziţiile cheie pe care le-a deţinut, niciodată o poziţie fruntaşă, de conducător, ci de sfătuitor, intersecţia sa în viaţă şi societate cu adevăraţi ofiţeri sub acoperire sau ofiţeri de Securitate. De asemenea, posibila legătură de rudenie cu Mircea Croitoru, fost ofiţer de spionaj al Securităţii, care a lucrat în diplomaţie, împreună cu domnul Baltazar (Bogdan Baltazar - n.r.). Poate şi domnul Baltazar, prin declaraţiile de susţinere a lui Croitoru, ridică suspiciuni", a spus Uioreanu.

Potrivit deputatului liberal, studiul "nu dă cert" că este vorba despre un ofiţer sub acoperire, ci "activitatea, cariera, traseul, intersecţia cu anumiţi oameni" indică "un profil posibil al unui ofiţer sub acoperire".

Preşedintele Traian Băsecu l-a desemnat, joi, pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR, este doctor în economie, şi a ocupat în guvernele postdecembriste posturi de consilier sau expert, lucrând, de asemenea, pentru instituţii precum FMI sau USAID sau în programe PHARE. Croitoru are 52 de ani şi o vechime de 11 ani în BNR.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Croitoru: N-am făcut parte din niciun serviciu secret şi nici nu am colaborat.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Croitoru: N-am făcut parte din niciun serviciu secret şi nici nu am colaborat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei