Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2009 - Anul XIV, nr. 233 (4219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alianţa Bugetarilor: Protestele vor continua, putând ajunge la grevă generală

Luni, 5 Octombrie 2009 (16:12:50)

Reprezentanţii Alianţei Bugetarilor au declarat, la finalul discuţiilor de luni de la Ministerul Muncii, că protestele vor continua, întrucât niciuna dintre problemele ridicate nu a fost rezolvată, nemulţumirile sindicaliştilor putând determina intrarea în grevă generală pe termen nelimitat.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat că a fost făcut deja un program al acţiunilor de protest care conţine părţi specifice, pentru fiecare sector bugetar în parte, dar şi forme generale de protest, aceste acţiuni urmând să fie gândite împreună şi putând ajunge chiar la grevă generală pe termen nelimitat.

La rândul său, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat că membrii Alianţei Bugetarilor nu vor renunţa la solicitarea privind neaplicarea concediului de zece zile fără plată şi, în acest sens, Alianţa îşi va respecta calendarul protestelor.

"Nu suntem de acord, pentru că reprezentăm salariaţi cu venituri foarte mici. Cum pot eu să cred că o persoană care are un salariu de 7, 8 milioane va mai rămâne în sistem după ce acesta va fi diminuat cu 15,5 la sută !?", a spus Nistor.

Reprezentaţii bugetarilor au mai spus că deocamdată nu este cazul să se hazardeze în ceea ce priveşte greva generală, dar că, în sisetmul bugetar, sunt nemulţumiri foarte mari, iar dacă Guvernul nu va reacţiona, se poate ajunge şi la această măsură.

Sindicaliştii spun că, la finalul şedinţei, ministrul Pogea ar fi confirmat faptul că urmează reduceri mari de personal, iar acest lucru le-a dat de gândit.

Ei au mai arătat că nu ştiu în cât timp se vor face aceste reduceri, cel mai probabil, în perioada de aplicare a Legii salarizării unitare.

Reprezentantul Alianţei Bugetarilor, Aurel Cornea, a declarat că reprezentanţii Guvernului au vrut doar să demostreze că lucrurile sunt bune şi că sunt deschişi către dialog, dar, în esenţă, niciuna dintre probeleme ridicate nu a fost rezolvată.

"Protestele noastre vor continua, vom stabili forme de protest comune, să determinăm o schimbare radicală în comportamentul Guvernului României, deci nu mai participăm la monolog", a declarat Cornea.

Bugetarii au intrat de luni în grevă generală în semn de protest faţă de asumarea Guvernului a răspunderii pe pachetul legislativ care include salarizarea, educaţia şi acordarea concediului fără plată, sindicaliştii lansând un apel şi către angajaţii din mediul privat să li se alăture.

Peste 750.000 de salariaţi din învăţământ, sănătate, administraţie publică şi poliţie au intrat, luni, în grevă generală de o zi, asigurându-se o treime din activitate doar în sistemul sanitar şi poliţie.

Miercuri, "Ziua Mondială a Muncii Decente", în faţa Guvernului, este organizat un miting al confederaţiilor sindicale.

Peste 20.000 de bugetari şi angajaţi din mediul privat protestează miercuri la Guvern, cerând un salariu minim pe economie la nivel naţional de 740 de lei în 2010, refacerea grilelor de legea unică de salarizare, susţinerea unităţilor economice, crearea de locuri de muncă, protecţia lucrătorilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianţa Bugetarilor: Protestele vor continua, putând ajunge la grevă generală.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alianţa Bugetarilor: Protestele vor continua, putând ajunge la grevă generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei