Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2009 - Anul XIV, nr. 233 (4219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parisul, preocupat de romii care migrează în Franţa, aşteaptă cooperarea Bucureştiului

Luni, 5 Octombrie 2009 (18:39:30)

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, şi-a exprimat preocuparea în legătură cu romii din România care se stabilesc în regiunea Parisului, îndemnând Bucureştiul să coopereze în acest dosar, relatează AFP.

Pierre Lellouche a cerut luni armonizarea reglementărilor statelor UE în materie de imigraţie ilegală, lansând un apel la solidaritate din partea ţărilor aflate "în prima linie".

Recomandând o abordare umană faţă de străinii aflaţi în situaţie ilegală, dar toleranţă zero faţă de reţelele de traficanţi de persoane, Lellouche şi-a exprimat preocuparea în legătură cu "traficul" de romi de origine română care se stabilesc în regiunea Parisului.

"Trebuie făcut ceva pentru a pune capăt acestui trafic", a subliniat Lellouche, îndemnând Bucureştiul să coopereze în acest dosar.

"Libertatea de circulaţie" în cadrul Uniunii Europene "nu trebuie să fie un alibi" pentru "veniri şi plecări continue". Practica ce constă în "primirea de ajutoare pentru repatriere şi revenirea nu poate dura la nesfârşit", insistă oficialul francez.

De altfel, Lellouche a evocat "o adevărată problemă cu Turcia" privind imigraţia ilegală. Subliniind că situaţia în vestul Europei în materie de imigraţie clandestină "s-a îmbunăţit", în special datorită coordonării mai bune între ţările mediteraneene, Lellouche a afirmat că "fluxurile de imigranţi s-a deplasat spre Asia".

Ministrul a evocat numeroşi imigranţi clandestini care vin în Europa pe la frontierele Turciei, ajungând în Grecia. "Diferenţele în materie de politici privind azilul nu trebuie să fie în folosul traficanţilor de persoane", subliniază secretarul de stat francez.

Potrivit lui Lellouche, consolidarea atribuţiilor Frontex în materie de supraveghere a frontierelor externe este necesară, pentru a nu lăsa nicio ţară "în prima linie".

Pierre Lellouche şi-a exprimat speranţa că viitoarea preşedinţie spaniolă a UE va lua măsuri. "La fel ca şi în cazul energiei, este vorba de solidaritate", a subliniat Lellouche.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parisul, preocupat de romii care migrează în Franţa, aşteaptă cooperarea Bucureştiului.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Parisul, preocupat de romii care migrează în Franţa, aşteaptă cooperarea Bucureştiului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei