Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 oct 2009 - Anul XIV, nr. 233 (4219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Plata drepturilor sociale poate fi pusă în pericol dacă sindicatele nu au înţelegere

Luni, 5 Octombrie 2009 (13:39:39)

Guvernul poate asigura plata salariilor şi pensiilor în 2009 şi 2010, dar achitarea drepturilor sociale poate fi pusă în pericol, dacă Executivul nu găseşte înţelegere din partea sindicatelor în dialogul asupra problemelor revendicate, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

"Dacă nu găsim echilibru, înţelegere şi dialog, putem pune în pericol chiar şi plata acestor drepturi sociale pe care le avem în momentul de faţă", a spus Boc.

El a sosit la sediul Ministerului Muncii, unde conducerea instituţiei discută cu liderii sindicali pe teme salariilor din sectorul public, pentru a explica faptul că niciun salariu aflat în plată nu va fi diminuat prin aplicarea legii de salarizare unitară.

Premierul a explicat totodată că drepturile salariale din 2010 nu vor fi calculate pe baza veniturilor diminuate prin cele zece zile libere fără plată, iar zilele neplătite nu vor influenţa dreptul la pensie sau vechimea în muncă.

"Au existat temeri în rândul profesorilor că salariile lor vor scădea cu 40 la sută lucru neadevărat", a spus premierul Boc.

El a adăugat că atunci când a spus salarii în plată s-a referit la venituri şi că prin urmare acestea nu vor avea de suferit.

Premierul a explicat că în cazul în care va fi aplicat concediul de zece zile fără plată în calculul salariului din 2010 se vor lua în calcul veniturile de dinaintea aplicării acestei măsuri.

"În 2010 se va păstra în calcul venitul realizat înainte de aplicarea concendiului fără plată", a spus Boc. P

remierul a adăugat că aplicarea acestei măsuri nu va afecta dreptul la pensie sau alte drepturi precum vechimea în muncă.

Şeful Guvernului a amintit totodată că o comisie specială, formată din reprezentanţi ai Guvernului şi cei ai sindicatelor, va analiza variantele de îmbunătăţire a legii salarizării, până la jumătatea anului viitor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Plata drepturilor sociale poate fi pusă în pericol dacă sindicatele nu au înţelegere.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Plata drepturilor sociale poate fi pusă în pericol dacă sindicatele nu au înţelegere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei