Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2009 - Anul XIV, nr. 231 (4217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Sindicatelor din Administraţie pichetează luni prefecturile, ameninţând cu greva generală

Vineri, 2 Octombrie 2009 (14:22:39)

Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) vor picheta, luni, sediile prefecturilor din ţară şi ameninţă cu greva generală pe termen nelimitat, din 28 octombrie, nemulţumiţi de legile salarizării şi reorganizării instituţiilor publice.

FNSA pichetează, luni, prefecturilor din toată ţara, între orele 11.00-13.00, ca primă formă de protest îndreptată împotriva Guvernului, pentru eliminarea din textul legilor salarizării unice şi reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice a articolelor care prevăd diminuarea veniturilor salariaţilor din sectorul bugetar, care fac referire la disponibilizarea salariaţilor din acest sector, care încalcă principiile autonomiei locale şi ale descentralizării instituţiilor publice, potrivit unui comunicat de vineri al Federaţiei.

Sindicaliştii vor picheta sediile instituţiilor din 27 de judeţe, respectiv Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Sălaj, Teleorman, Tulcea, Timiş şi Vaslui.

FNSA va participa, de asemenea, la mitingul din Bucureşti, în data de 7 octombrie, va declanşa greva de avertisment, pe 23 octombrie, urmând ca din 28 octombrie să declanşeze greva generală pe termen nelimitat.

Peste 750.000 de salariaţi din învăţământ, sănătate, administraţie publică şi poliţie vor intra, luni, în grevă generală de o zi, asigurându-se o treime din activitate doar în sistemul sanitar şi poliţie.

Sindicaliştii cer Guvernului, respectiv PDL, renegocierea Legii unice de salarizare şi anularea măsurii privind concediul fără plată obligatoriu de zece zile.

În administraţia publică va fi blocată, luni, activitatea din primării, consilii judeţene, trezorerii, finanţe, servicii de taxe şi impozite, case de pensii, doar în instituţiile de asistenţă socială va fi asigurată o treime din activitate, aşa cum prevede legea.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Sindicatelor din Administraţie pichetează luni prefecturile, ameninţând cu greva generală.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Sindicatelor din Administraţie pichetează luni prefecturile, ameninţând cu greva generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei