Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România renunţă la declanşarea conflictului de muncă

Joi, 24 Septembrie 2009 (14:08:55)

Sindicaliştii veterinarilor au renunţat la declanşarea conflictului de muncă după ce a discutat, miercuri, cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi au identificat soluţii pentru problemele pe care le-au ridicat.

Potrivit ANSVSA, în urma dezbaterilor de miercuri dintre Biroul Executiv al Federaţiei Sindicale a Veterinarilor din România şi preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea, au fost identificate mai multe soluţii, care se referă la faptul că la fundamentarea bugetului pentru anul 2010 s-au avut în vedere sume care să acopere toate cheltuielile necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor instituţiei. Conducerea ANSVSA s-a angajat să identifice soluţii legale şi să sprijine demersurile pentru remedierea inechităţii existente între profesia medicală veterinară şi alte profesii echivalente, ţinând cont de importanţa activităţii desfăşurate, în concordanţă cu situaţia din celelalte ţări membre ale UE.

Referitor la plata integrală a drepturilor salariale, conducerea ANSVSA a fost de acord să întreprindă toate demersurile, pentru ca, în funcţie de resursele bugetare existente, acestea să poată fi acordate în totalitate.

O altă soluţie identificată miercuri se referă la organizarea unitară a sistemului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, convenindu-se că este necesară o consultare cu reprezentanţii conducerilor direcţiilor judeţene, ai filialelor sindicale şi ai Colegiului Medicilor Veterinari, pentru găsirea unei formule eficiente şi funcţionale.

Cele două părţi au mai stabilit şi un plan al întâlnirilor trimestriale.

"Urmare a celor convenite de către conducerea ANSVSA şi FSVR, s-a hotărât de comun acord să nu se demareze procedurile pentru declanşarea conflictului de muncă", informează ANSVSA.

Lucrurile discutate şi agreate urmează să fie prezentate şi analizate în cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicale a Veterinarilor din România, care va fi convocat în cursul săptămânii viitoare.

Sindicaliştii veterinarilor anunţau marţi că deschid conflictul de muncă, ameninţând că vor bloca activitatea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor şi că vor participa alături de celelalte sindicate la toate protestele şi grevele organizate din cauza subfinanţării sistemului.

Sindicaliştii au solicitat rezolvarea problemelor lor prin discuţii directe cu conducerea ANSVSA, precizând că că vor iniţia procedurile specifice pentru constatarea şi înregistrarea conflictului de muncă şi pentru a putea declanşa ulterior măsurile de blocare a activităţii, participând alături de celelalte organizaţii sindicale la toate mişcările de protest şi greve organizate pentru susţinerea revendicărilor sociale sau profesionale similare.

FSVR preciza că acest demers urmărea exclusiv rezolvarea problemelor profesionale şi sociale din cadrul sectorului de activitate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România renunţă la declanşarea conflictului de muncă.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România renunţă la declanşarea conflictului de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei