Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dacă va fi reînvestită, Kovesi doreşte preluarea poliţiei judiciare la Ministerul Public

Joi, 24 Septembrie 2009 (15:46:53)

Codruţa Kovesi a prezentat, în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, priorităţile sale, spunând că dacă va fi reînvestită ca procuror general vrea, printre altele, un parteneriat cu Consiliul, Ministerul Justiţiei pentru implementarea măsurilor de reformă şi preluarea poliţiei judiciare la MP.

Procurorul general a arătat, joi, că una dintre priorităţile sale este formularea de propuneri legislative care să urmărească reducerea numărului de dosare aflate pe rolul organelor judiciare, respectiv simplificarea procedurilor, care să scurteze durata de soluţionare, dar şi modalităţi alternative de soluţionare a cauzelor, potrivit raportului de activitate prezentat.

De asemenea, Codruţa Kovesi doreşte preluarea poliţiei judiciare de Ministerul Public (MP), arătând că dubla subordonarea a lucrătorilor de poliţie judiciară, din punct de vedere administrativ şi în ceea ce priveşte activitatea de urmărire penală, către instituţii care pot avea priorităţi diferite, duce la diminuarea eficienţei, afectând cercetările în peste 95 la sută din cauzele penale înregistrate.

"Soluţia firească este ca organele de urmărire penală să activeze în cadrul aceleiaşi instituţii, cu o conducere unică, fiind necesară demararea unei dezbateri publice pentru indetificarea cadrului şi a soluţiilor legislative optime", se arată în raportul procurorului general.

Acest obiectiv l-a avut şi fostul procuror general, Ilie Botoş, demisionat din funcţie după fuga lui Omar Hayssam.

O altă prioritate se referă la alocarea de fonduri pentru organizarea activităţii de flagrant fiecărei unităţi de parchet, dar şi angajarea la parchete a unor specialişti care să poată efectua constatări tehnico- ştiinţifice, după modelul DNA şi DIICOT.

Conectarea tuturor unităţilor de parchet la baze de date cuprinzând informaţii utile în activitatea de urmărire penală şi extinderea abordării specializate a fenomenelor infracţionale la alte domenii, prin realizarea unor reţele de procurori desemnaţi, includerea lor în programe de pregătire şi standardizarea practicilor aplicate.

Totodată, procurorul general doreşte obţinerea unor resurse financiare corespunzătoare necesităţilor reale ale funcţionării sistemului, în paralel cu optimizarea gestionării celor alocate dar şi îmbunătăţirea percepţiei publice asupra activităţii Ministerului Public.

Secţia pentru procurori a CSM discută, joi, cererea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, privind reînvestirea în funcţia de procuror general al României a Laurei Codruţa Kovesi, în prezenţa unor diplomaţi străini la Bucureşti.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă va fi reînvestită, Kovesi doreşte preluarea poliţiei judiciare la Ministerul Public.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacă va fi reînvestită, Kovesi doreşte preluarea poliţiei judiciare la Ministerul Public0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei