Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sanitas va organiza, după 20 octombrie, un miting cu 10.000 de persoane, urmat de grevă

Joi, 24 Septembrie 2009 (15:49:13)

Liderii Sanitas vor organiza, după 20 octombrie, un miting la care să participe peste 10.000 de persoane, urmat de grevă în sistemul sanitar, dacă ministrul Ion Bazac nu îşi respectă promisiunea privind asigurarea fondurilor pentru veniturile angajaţilor până la sfârşitul anului.

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat, joi, la finalul Consiliului general al organizaţiei sindicale, că fiecare lider a prezentat situaţia unităţilor sanitare din teritoriu şi că, în majoritatea oraşelor, s-au înregistrat pierderi ale drepturilor salariaţilor din domeniu, cum ar fi neplata primei de stabilitate şi diminuarea cu 50 la sută a tichetelor de masă şi a sporurilor.

Astfel, angajaţii din Sănătate au decis să participe la toate acţiunile organizate de Alianţa Bugetarilor şi, în plus, să aibă un calendar propriu de proteste.

Liderul Sanitas a susţinut că pe 20-22 octombrie, peste 10.000 de salariaţi din Sănătate vor participa la un miting de protest, urmând ca apoi să declanşeze greva de avertisment şi greva generală.

Petcu a adăugat că ministrul Bazac i-a asigurat că Guvernul este de acord să elaboreze un document prin care să asigure plata veniturilor salariaţilor din Sănătate până la sfârşitul lui 2009 din banii pregătiţi pentru medicamente şi astfel să fie amânate aceste datorii.

Potrivit liderului Sanitas, majoritatea liderilor din teritoriu spun că nu sunt bani pentru plata tuturor drepturilor salariaţilor din sistem, decât până la 1 octombrie.

În urmă cu două zile, la solicitarea Federaţiei Sanitas, în toate filialele organizaţiei au avut loc întâlniri cu managerii de spitale, reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate locale şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a analiza situaţia financiară până la sfârşitul lui 2009.

La întâlnirea din Capitală au lipsit însă reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate, cei care, de fapt, trebuia să prezinte situaţia bugetelor spitalelor până la sfârşitul anului.

Liderul Sanitas Bucureşti, Mircea Popescu, a anunţat că, în cazul în care statul român nu va găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor din sistem, atunci federaţia pe care o conduce "va face cele mai dure acţiuni de protest".

Alianţa Bugetarilor a stabilit, luni, calendarul acţiunilor de protest şi a decis ca în 30 septembrie să picheteze sediile PSD şi PDL, lansând totodată un apel către angajaţii din mediul privat să fie solidari şi să participe la greva generală anunţată pentru 5 octombrie.

Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Adrian Bârea, a precizat că sistemul bugetar are deja un deficit de 24.000 de salariaţi faţă de normativele în vigoare, iar acordarea concediului forţat timp de zece zile ar duce la dezechilibrarea sistemului bugetar cu grave consecinţe pentru sistemul sanitar.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, care este şi lider Sanitas, declara, în 15 septembrie, înainte de şedinţa în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe pachetul legislativ privind educaţia, salarizarea unică şi reorganziarea că dacă Executivul va face acest lucru, următorul pas va fi greva generală la care sindicaliştii din sistemul bugetar nu renunţă. Liderul a spus că Federaţia Sanitas avea un calendar separat de proteste, intenţionând să organizeze un miting în Capitală cu participarea a peste 10.000 de oameni, dar că o hotărâre finală în acest sens va fi luată în funcţie de deciziile Executivului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas va organiza, după 20 octombrie, un miting cu 10.000 de persoane, urmat de grevă.
 Vizualizări articol: 389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas va organiza, după 20 octombrie, un miting cu 10.000 de persoane, urmat de grevă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei