Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nici un reprezentant al Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile Comisiei Udrea

Miercuri, 26 August 2009 (13:46:05)

Secretarul comisiei de achetă privind cheltuielile Ministerului Turismului, Claudiu Ţaga (PNL) a anunţat, miercuri, că până la ora 12.00 niciun reprezentant al ministerului nu a venit la audieri.

"Până la ora 12.12 nu s-a prezentat niciun membru care a fost citat din cadrul Ministerului Turismului", a spus el, precizând că citaţiile au fost trimise către Gheorghe Nastasia, secretar general în MT, Octavian Arsene, director în cadrul Direcţiei Dezvoltare Turistică, Ana Maria Toma, director în Direcţia de Comunicare şi operatorul desemnat cu întreţinerea site-ului Ministerului Turismului.

Secretarul comisiei de anchetă a mai spus că toate aceste persoane trebuie să respecte legile româneşti, iar, în aceste condiţii, comisia va face demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare, în cazul neprezentării acestora la audieri.

Claudiu Ţaga a propus retrimiterea invitaţiilor către cei vizaţi, pentru o nouă audiere, dar a fost contrazis de colega sa de partid, Diana Tuşa, care a arătat că, din punctul său de vedere, nu este cazul să se mai insiste cu citaţii.

"Deja au fost citaţi de două ori, aceasta este a treia oară, aşa că nu are rost să mai insistăm. Este vorba despre o comisie de anchetă, cu reguli clare pentru toată lumea, dacă nu vor să se supună legislaţiei în vigoare în ţara asta, este problema dânşilor şi vor răspunde, cum este firesc", a spus Diana Tuşa.

La rândul său, deputatul PSD Dumitru Chiriţă a spus că ministrul Turismului a precizat în urmă cu o zi că lasă la latitudinea fiecărui reprezentant din minister să decidă dacă se prezintă la audieri sau nu.

"Asta înseamnă că îşi asumă, direct şi responsabil, reprezentanţii ministerului, neprezentarea la comisie, încălcând prevederile legale", a spus Chiriţă.

El a propus ca, în raportul final al comisiei, să se prezinte circumstanţele citării acestor persoane la comisie, pentru a se lua măsurile legale.

Ministrul Turismului Elena Udrea a trimis, miercuri, membrilor Comisiei de anchetă în cazul său, o sesizare în care apreciază că orice cercetare în acest cadru al comisiei este improprie, a declarat vicepreşedintele comisiei Nicolae Bănicioiu.

Bănicioiu a citit, în şedinţa comisiei de anchetă, această sesizare a Elenei Udrea, arătând că ministrul Turismului consideră că unii membri ai comisiei se află în incompatibilitate generată de antepronunţare şi că este un blocaj al comisiei din cauza lipsei regulamentului de funcţionare.

Elena Udrea a enumerat, între motivele care fac improprie activitatea comisiei, şi vacanţa unor posturi, precum şi comportamentul abuziv al biroului comisiei, a spus Bănicioiu. El a adăugat că Elena Udrea a precizat că, dacă nu vor fi rezolvate aceste lucruri, va face toate demersurile legale pe care le are la îndemână.

Bănicioiu a arătat că punctul în care Udrea reclamă vacantarea posturilor din comisie este cauzat de neparticiparea PDL la lucrările comisiei.

Iniţial, ministrul Turismului Elena Udrea a spus că nimeni din minister nu va veni la audieri, iar, apoi, a lăsat la latitudinea fiecăruia să se prezinte sau nu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un reprezentant al Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile Comisiei Udrea.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici un reprezentant al Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile Comisiei Udrea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei