Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Din 2010, autorităţile locale vor primi bani de la buget pentru plata medicilor şcolari

Miercuri, 26 August 2009 (13:50:31)

Autorităţile locale vor beneficia, din 2010, de fonduri pentru plata medicilor şcolari, special repartizate de la bugetul de stat, informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii (MS).

Ministerul Sănătăţii a elaborat o ordonanţă de Guvern care completează Ordonanţa de Urgenţă nr.162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale.

Conform noului act normativ, începând cu anul 2010, fondurile aferente plăţii asistenţilor medicali comunitari şi a personalului medical din unităţile de învăţământ vor fi asigurate de către autorităţile locale cu fonduri transferate direct de la bugetul de stat.

"Până la data de 30 iunie a.c., asistenții medicali comunitari, mediatorii sanitari romi și personalul medico-sanitar încadrat în unitățile de învățământ au fost plătiţi temporar de Ministerul Sănătății, deşi în 2008, Guvernul României hotărâse transferarea acestora, începând cu 1 ianuarie 2009, către autoritățile administrației publice locale. Această situaţie a fost creată de incapacitatea administraţiilor locale de a respecta legislaţia şi a prelua această categorie de salariaţi", arată MS.

În prezent, din cauza refuzului unor primari, procesul de predare - preluare a personalului nu a putut fi încheiat cu 49 de primării, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a hotărât ca asistenţii medicali comunitari şi personalul medical din unităţile de învăţământ să fie plătiţi în continuare din bugetul MS până la sfârşitul anului în curs.

Din 2010, drepturile salariale ale acestora vor fi asigurate de către comunitatea locală, serviciile acordate fiind în folosul comunității.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Din 2010, autorităţile locale vor primi bani de la buget pentru plata medicilor şcolari.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Din 2010, autorităţile locale vor primi bani de la buget pentru plata medicilor şcolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei