Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2009 - Anul XIV, nr. 199 (4185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

APIA Suceava, moşia proprie a directorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava, instituţia prin care sunt virate către agricultori toate categoriile de subvenţii, a intrat sub dictatura directorului, care refuză să ofere informaţii despre activitatea agenţiei, sfidându-i astfel de zecile de mii de fermieri care depind de banii oferiţi de Uniunea Europeană.
Instalat în funcţie la începutul lunii iunie, Ionel Murariu s-a supărat foc în momentul în care ziarul nostru a relatat de întârzierile la achitarea subvenţiilor pe terenul agricol şi de riscul ca numeroşi fermieri să nu mai primească vreodată aceşti bani, deşi aceste informaţii au fost relatate chiar de el. Problema acestuia a fost însă că articolul ar crea inutil panică, iar publicarea sa nu şi-ar fi avut rostul.
Cu alte cuvinte, în loc să accepte situaţia reală care, până la urmă, nu avea cum fi pusă în sarcina sa directă, banii în contul subvenţiilor fiind viraţi prin agenţia centrală, acesta a vrut să păstreze aparenţele, afişând o atitudine care nu are cum duce la nimic bun.

 

Ce se mai întâmplă cu subvenţiile, domnule Murariu ?

La începutul acestei săptămâni am dorit să aflăm ce s-a mai întâmplat cu subvenţiile pe terenul agricol, aferente anului 2008, dacă mai sunt fermieri care mai au de primit bani şi când s-ar putea petrece acest lucru. De asemenea, am primit informaţii certe că există suspiciuni că parte dintre fermierii care au încasat subvenţii pentru bovine (cu precădere din rândul marilor crescători) au trecut în cereri un număr mai mare de animale faţă de câte au în realitate, comiţând astfel fraude şi am fi vrut să ştim ce face conducerea Agenţiei de Plăţi Suceava în acest sens.
În loc de răspunsuri, domnul Murariu, fără a mai aştepta întrebările, ne-a spus doar: „Nu am ce să transmit. La revedere.”, închizându-ne apoi telefonul în nas. Bănuim că reacţia sa este o „pedeapsă” pentru articolul scris în luna iunie, acesta crezând că astfel va da o lecţie semnatarului articolului.
Sperăm ca măcar acum, prin intermediul articolului, Ionel Murariu să stăruie asupra întrebărilor noastre şi să ne ofere un răspuns. De asemenea, tragem nădejde că acesta va înţelege în sfârşit că modul de derulare a subvenţiilor şi alte informaţii legate de acestea nu reprezintă secrete de serviciu, ci informaţii de interes public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APIA Suceava, moşia proprie a directorului.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
APIA Suceava, moşia proprie a directorului4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VA MIRATI DE ASTA? trimis de
(26 aug 2009, 21:25:43
PAI PE NOI, FERMIERII CARE AM ACCESAT MASURA 141 NU NE-AU PUS PE DRUMURI DEGEABA, CHEMANDU-NE SA SEMNAM CONTRACTUL DE FINANTARE, CAND ACESTA NICI NU ESTE VENIT?sI ASTA NU ODATA, CI DE CATEVA ORI.

RUSINE!

VA MAI PLANGETI LA FINELE ANULUI CA NU AU FOST "ABSORBITE" FONDURILE EUROPENE!

NU NE MAI PURTATI PE DRUMURI, CA NU SUNTEM MILOGI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei